Hovedfoto_edited 1
Hovedfoto_edited 1

Bli med til verdens råeste fornøyelsespark

Ferrari World tar deg fra 0-100 km/t raskere enn i en Ferrari F50. Se video!

Ferrari. Bare navnet får bilentusiaster til å spisse ørene. Det er kanskje verdens mest kjente bilmerke, og assosieres med adrenalin, kjøreglede og lekre linjer.

Når du lager en temapark som heter Ferrari World, bør du derfor legge lista høyt. Veldig høyt. Og det har de gjort i Abu Dhabi.

240 km/t

Akkurat som bilene, vil parken garantert få opp pulsen din. Dette er kort og godt verdens største temapark. Broom var de første norske journalistene som fikk sette fot i anlegget, da vi var i Dubai for å lage innslag til vårens Broom-sesong.

Reporter Kjetil Sviland var høyt oppe under besøket.

- Det er et fantastisk sted. Her kan en både studere biler og lese om historikken, for deretter å kjøre verdens raskeste berg-og-dalbane. Tro meg, 0-100 på 1,9 sekunder og en toppfart på 240 km/t må oppleves, gliser Sviland.

Stort areal

- Her har vi også en masse forskjellige biler utstilt, alt fra gamle klassikere til Formel 1-biler, forteller danske Claus Fridman, som er direktør ved Ferrari World.

Bare det innendørs arelaet er på 86 000 kvadratmeter, noe som tilsvarer syv fotballbaner. Totalt er anlegget på 200 000 kvadratmeter.

I klippet kan du se Sviland prøve verdens raskeste berg og dalbane, og få vite mer om Ferrari World.

Del med dine Facebook-venner

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

517430

Husk: Broom har premiere på TV 2 tirsdag 24. mai kl. 20:00