Slik ser det ut når man sykler ned Monte Crostis. (Foto: ALESSANDRO GASPARI/FISO)
Slik ser det ut når man sykler ned Monte Crostis. (Foto: ALESSANDRO GASPARI/FISO)

Fortsatt full forvirring om Monte Crostis

Verken lagene i mellom eller arrangørene er enige om lørdagens omdiskuterte fjellovergang i Giro d'Italia.

Spilimbergo (TV 2 Sporten): Det er fortsatt full forvirring om etappen.

Sportsdirektørene for de ulike lagene hadde et nytt møte i morges, men er ikke blitt enig om en løsning alle er enig med. Noen av lagene ønsker å kjøre etappen som planlagt med nedstigningen fra Costis, mens andre vil at hele fjellet skal fjernes.

Det er også fortsatt uenighet mellom lagene og arrangøren om følgebiler, som ikke blir tillatt opp Monte Crostis og opp til Zonconlan.

– Dette er ren idioti. Rytterne kan ikke bli overlatt til seg selv i så mange kilometer. Det kan ikke være det som blir avgjørende når vi kommer til Milano. Jeg synes UCI bør ta en titt på dette og hva arrangøren har planlagt, sier sportsdirektør i Team Radioshack Vjatsjeslav Jekimov til TV 2 Sporten.

Se video: Slik er det å sykle ned Giroens mest fryktede fjell

Vinn premier: Spill Giromanager her

Knut Knudsens Giro-historier, reportasjer, nyheter, videoklipp og etappeanalyser finner du i TV 2 Plays Giro d'Italia-seksjon.

Giro d'Italia på tv2sporten.no: Nyheter | Etapper | Ryttere | Lag | Historikk | Sendeskjema |

Etter det TV 2 Sporten erfarer vil sportsdirektørene fortsette å snakkes seg imellom under dagens etappe for å komme frem til en løsning lagene er fornøyd med, og fremme den for arrangøren.

For arrangørens del anser man at diskusjonen er ferdig.

– Vi hadde et møte med lagene for to dager siden, og vi har tatt de nødvendige sikkerhetstiltakene som trengs. Dette er noe nytt for både rytterne og lagene. Derfor er de skeptiske. Men med de tiltakene vi har gjort er dette ikke farlig, sier administrerende direktør i Giro d'Italia Mauro Vegni.