Eggen (Foto: Andreas L Eriksson)
Eggen (Foto: Andreas L Eriksson)

Eggen om streiken: – Tøvete og helt koko

Nils Arne Eggen forstår overhodet ikke at norske fotballspillere velger å gå til streik.

- Dette er tøvete, spesielt i den økonomiske situasjonen norsk fotball er i nå. Dette er fotballspillere som tjener like godt eller mer enn statsråder, og så vil de ha enda mer penger.

Trondheim (TV 2 Sporten): - Det kan ikke være mulig, tenkte jeg først. Det er helt koko, freser Nils Arne Eggen på telefonen til TV 2 Sporten, da vi ringer for å høre hans reaksjon på at 95 tippeligaspillere er tatt ut i streik.

Og legger til:

- Dette likner ingenting, og strider mot alle prinsipper. At proffe fotballspillere er organisert... de forhandler da aldri kontrakter kollektivt?

– Tøvete
Forhandlingene mellom idrettsutøvernes fagforbund NISO og NHO idrett omhandler spillernes rettigheter når det gjelder oppsigelsesvern, ferie og terminliste, men det viktigste var kravet om fritt valg av spillernes fotballsko.

Den mangeårige RBK-treneren mener streikekravene er ekstra urimelige i en tid hvor klubbene sliter med økonomien.

- Dette er tøvete, spesielt i den økonomiske situasjonen norsk fotball er i nå. Dette er fotballspillere som tjener like godt eller mer enn statsråder, og så vil de ha enda mer penger, slår han fast.

– Blir helt feil
- Du er jo mangeårig Arbeiderparti- og fagforeningsmann, har du ingen forståelse for at de verner om sine rettigheter som arbeidstakere?

- Absolutt ikke. Det blir helt feil, prinsipielt. Spillerne forhandler som sagt ikke kontrakter kollektivt, de har jo til og med agenter som forhandler lønn for dem, sier Eggen og peker på at spillerorganisasjonen NISO er en del av LO.

- Jeg mener snarere LO bør reagere på dette, det burde de ha gjort for lenge siden. Vi snakker om fotballspillere, og både de og andre idrettsutøvere må heller skaffe seg utdanning, mener 69-åringen, som har særlig liten forståelse for sko- og utstyrskravet.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Nils Arne Eggen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Nils Arne Eggen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

– Mest til spillere i Iversen-klasse
- At fotballspillere skaffer seg private avtaler for å øke skosalget betyr bare mer penger, og det blir mest til de som er i Steffen Iversen-klassen, altså de mest kjente spillerne, lekser lektoren fra Orkdal opp.

- Uforståelig, konkluderer Eggen, om streiken som foreløpig rammer ni klubber.

Spillerne i Eggens gamleklubb Rosenborgs vil ikke bli tatt i streik, ettersom klubben ikke er medlem av NHO Idrett.

Hva synes du om streiken i Tippeligaen? Da debatten i kommentarfeltet under!