Bjørnar Holmvik. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Bjørnar Holmvik. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Brann-Holmvik: – Jeg er i streik

Elleve av de 95 Tippeligaspillerne i streik er fra Brann.

- Vi ønsker mer trygghet i arbeidet vårt. I en vanlig jobb skal det veldig mye til for få sparken, slik er det ikke i fotballen. Sliter klubben med økonomi eller ikke er fornøyd med det du har prestert, kan du relativt raskt fristilles fra kontrakten.

Bergen (TV 2 Sporten): I dag tidlig våknet Branns Bjørnar Holmvik opp til en sms hvor det stod at han var tatt ut i streik.

– Jeg fikk beskjed om at jeg og ti andre Brann-spillere var tatt ut i streik. Jeg forholder meg derfor til de beskjedene jeg har fått, sier Bjørnar Holmvik til TV 2 Sporten.

– Vil heve fotball-nivået
Selv er han en av Branns kontaktpersoner inn mot NISO og hevder at saken om standardkontrakt er vel så viktig som saken om skotøy.

– Vi ønsker mer trygghet i arbeidet vårt. I en vanlig jobb skal det veldig mye til for få sparken, slik er det ikke i fotballen. Sliter klubben med økonomi eller ikke er fornøyd med det du har prestert, kan du relativt raskt fristilles fra kontrakten, forklarer Holmvik før han legger til:

– Når det gjelder saken hvor vi ønsker fritt valg av skotøy og én matchball for hele Tippeligaen går det mer på at vi ønsker å heve nivået på det vi holder på med. Får vi skreddersydd skotøy, og én type ball har vi troen på at norsk fotball i alle fall ikke blir dårligere, sier han.

Informasjonsmøte i dag
Brannspilleren skal ikke på dagens trening, men vil møte de andre streikende lagkameratene for en prat.

– Vi skal ha et informasjonsmøte. Deretter blir det å trene, men ikke i regi av Brann.

– Hvor lang tid tror du streiken vil vare?

– Dersom runden ryker, som det nå ser ut til, håper jeg at den neste går som planlagt. Det er jo å spille fotball man vil, men man vet aldri, sier Holmvik.