Forhandlingsleder i NISO Joachim Walltin. (Foto: Tv2.)
Forhandlingsleder i NISO Joachim Walltin. (Foto: Tv2.)

NISO-lederen: – Stor fare for at streiken får innvirkning på helgens runde

Forhandlingsleder i NISO Joachim Walltin vet ikke hvor lenge Tippeliga-streiken vil vare.

Etter at forhandlingene gikk i brudd mellom NHO og NISO ble 95 tippeligaspillere i ni forskjellige klubber tatt ut i streik fredag. Joachim Walltin, forhandlingsleder i NISO, sier at Tippeligaens niende runde kan bli utsatt.

– I og med at det er en streik fra i dag (fredag) får vi se hvor lenge dette varer, men det er en stor fare for at streiken vil få innvirkning på helgens runde, sier Walltin til TV 2.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst

Forhandlingene gikk på nesten seks timers overtid, og Walltin forteller at forhandlingene mellom de to partene var utfordrende.

– Vi står ganske langt fra hverandre, det har vært vanskelige forhandlinger med store utfordringer. Det har stor sett vært avstand, vi har prøvd og brukt lang tid på å gjøre det vi følte vi kunne. Det har sikkert motparten også prøvd på, men det var stor avstand i forhandlingene også for to uker siden, og vi klarte dessverre ikke å komme i mål nå, og da får vi ta konsekvensene av det.

Les også: 95 spillere er tatt ut i streik i Tippeligaen

– For vår del gikk det på helheten. Det var gjennomgående liten vilje hos motpart til å forplikte seg på de fleste av kravene vi har frontet på vegne av våre medlemmer, og da ble det til slutt umulig for oss å bli enig med motparten. Dette er krav vi har jobbet med i nærmere to år og som er godt forankret. Hvis vi skulle godtatt noe måtte vi fått et resultat vi kunne vært fornøyd med. Dit kom vi dessverre ikke.