Tromsø (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)
Tromsø (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)

Kara-dobbel sikret seieren for Tromsø

Viking helt på bunnen av tabellen etter nytt tap.

Tromsø - Viking 3-1

Tromsø/Bergen (TV 2 Sporten): Så fort lagene begynte å spille var det aldri noen tvil om hvor de tre poengene skulle havne da Tromsø møtte Viking hjemme på Alfheim.

Serielederen var best i det meste, og viste hvorfor de bør regnes som en av gullkandidatene i Tippeligaen denne sesongen.

Kara tror på gull
– Vi var gode i førsteomgangen. Da spilte vi strålende, og fikk to veldig fortjente mål. Kara var «outstanding» på de to dødballmålene, sier en glad Per-Mathias Høgmo til TV 2 Sporten.

– Er Tromsø en gullkandidat?

– Vi er et lag som kan se hvem som helst i øynene, og vite vi kan slå dem. Men det er fortsatt en lang vei å gå.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Høgmo

Tomålsscorer Kara er også klar over at det er lenge igjen av sesongen, men føler at laget er sterkt nok til å holde helt inn.

– Vi vil være det beste laget. Vi vet at det kommer til å bli vanskelig, men hvis vi jobber hardt tror jeg at vi kan klare detm forteller 21-åringen.

Tungt å være Viking-trener
For Viking ble den sportslige krisen enda større etter torsdagens kamp. Stavanger-laget ligger nå helt sist på tabellen. Åge Hareide mener at Tromsø var beste, men at de mørkeblå burde unngått å slippe inn de to dødballmålene fra Kara.

– Kampen ble tapt i løpet av noen minutter i førsteomgangen. Vi hadde snakket om Kara på forhånd, og burde kunne ta ut folk på dødball.

– Hvor tungt er det å være Viking-trener akkurat nå?

– På en skala fra 0 til 100 så er det nok nærmere 100, forteller Hareide.

Dobbel fra Kara
Hjemmelaget var klart best fra start mot Viking, og tok en fortjent ledelse da Serigne Kara Mbodji headet inn en corner kort tid før pause.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

Men senegaleseren stoppet ikke der. Minutter senere fikk Tromsø en ny corner, og nok en gang var senegaleseren på plass. Han slo Rune Almenning Jarstein i luften, og headet inn 2-0 på nærmest identisk vis.

Rushfeldt hadde flere store muligheter til å utligne scoringsrekorden til Harald Martin Brattbakk, men klarte ikke å sette ballen i mål.

Sigur Rushfeldt (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)
Sigur Rushfeldt (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix)

Endelig scoring for Nevland
I stedet var det midtstopper Fredrik Björck som økte ledelsen. Johan Lædre Bjørdal gjorde en viktig takling i duell mot Mostafa Abdellaoue, men ballen endte opp hos Björck, som enkelt sendte den i mål.

Da virket kampen over, men Erik Nevland sørget for å skape litt spenning de siste ti minuttene. Kapteinen fikk en flott ball fra Håkon Skogseid, og headet reduseringen inn bak Marcus Sahlman. En sårt tiltrengt scoring for Nevland, som har måttet tåle en del kritikk den siste tiden.

Viking på jumboplass
Viking klarte imidlertid ikke å komme til flere gode muligheter, og Tromsø vant til slutt helt fortjent. Etter at Sogndal vant hjemme mot Lillestrøm, ligger Viking nå helt sist i Tippeligaen.

– Vi er kanskje ikke bedre for øyeblikket, så enkelt er det, sier Erik Nevland etter kampen.

– Så dere fortjener å ligge sist?

– Vi ligger nå der, så da fortjener vi vel det. Men vi har ikke noe annet valg enn å «fighte» oss tilbake igjen.

TV 2 Play: Se flere intervjuer fra kampen

Slik startet de to lagene:

Tromsø (4-4-2): Marcus Sahlman - Tom Høgli, Fredrik Björck, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad - Remi Johansen, Serigne Kara Mbodji, Ruben Yttergård Jenssen, Thomas Drage - Mostafa Abdellaoue, Sigurd Rushfeldt.

Viking (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein - Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen - André Danielsen, Christian Landu Landu - Valon Berisha, Birkir Bjarnason, Yann-Erik de Lanlay - Bengt Sæternes.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk