IRRITERT: Tom Arne Hagen synes parkeringsvaktene burde gjort andre ting enn å skrive ut bøter på nasjonaldagen.   (Foto: Tom Gustavsen,. rb.no/ANB)
IRRITERT: Tom Arne Hagen synes parkeringsvaktene burde gjort andre ting enn å skrive ut bøter på nasjonaldagen. (Foto: Tom Gustavsen,. rb.no/ANB)

Betaler tilbake 17.mai-bøtene

FirstPark nektet først for å ha gjort feil - så snudde de tvert om.

Flere reagerte med sinne da ivrige parkeringsvakter delte ut bøter foran Møbelhuset i Jessheim 17. mai.

Etter først å ha nektet for å ha gjort feil, annullerer eller tilbakebetaler FirstPark nå alle bøtene som ble delt ut, skriver Romerikes Blad.

– Vi ber om at de som ble ilagt kontrollavgift den 17. mai på Trondheimsveien 77 om å ta kontakt med oss, sier Andreas Kristensen, daglig leder i parkeringsselskapet.

Sto på sitt

Først hevdet FirstPark at området var reservert for eiendommens leietakere, og at dette var tydelig skiltet.

– Nasjonaldagen gir ingen automatisk rett til å feilparkere. Vi håndhever alle våre parkeringsanlegg alle dager året rundt, på lik linje med andre selskaper, skrev Andreas Kristensen i en e-post til Romerikes Blad.

Han avviste at de hadde vært ivrigere enn ellers.

– Vi hadde kun 25 prosent av vaktene på jobb. Det stemmer ikke at vakten var på Trondheimsveien over lang tid. Vaktene kjører etter en kjøreliste og har mange eiendommer som de kontrollerer, hevdet Kristensen.

Måtte gi seg

Så ombestemte parkeringsselskapet seg.

– Vi har nå fått melding fra oppdragsgiver om at kontrollavgiftene ilagt 17. mai ønskes annullert. Oppdragsgiver har kontraktfestet rett til dette, så dette er selvfølgelig helt ok for oss. Vi har gode rutiner rundt annulleringer da dette er helt vanlig, skrev Kristensen i en ny e-post.

Krevde tilbakebetaling

Ruth Damgård er eier av Møbelhuset på Jessheim. Det var hun som tok kontakt og krevde bøtene annullert.

– Det er grusomt å gi bilister parkeringsbøter på 17. mai. Det er ikke blitt gjort her på nasjonaldagen tidligere, selv om det også da har vært fullt av biler utenfor butikken, sier Damgård.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Derfor trenger du SUV for å parkere i Oslo