VIL KJØRE TURISTER: En begravelsesagent i Sogn og Fjordane vil kjøre rundt på turister med en likbil. Nei, sier fylkeskommunen. (Illustrasjonsbilde) (Foto: Wikimedia.commons)
VIL KJØRE TURISTER: En begravelsesagent i Sogn og Fjordane vil kjøre rundt på turister med en likbil. Nei, sier fylkeskommunen. (Illustrasjonsbilde) (Foto: Wikimedia.commons)

Begravelsesagent vil frakte turister i likbil

En begravelsesagent og drosjeeier i Sogn og Fjordane ønsker å bygge om en likbil til limousin for å frakte turister, men får ikke lov av fylkeskommunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkeskommunen mener saken er så ille at begravelsesagenten kan miste drosjeløyvet.

Seksseters limousin

– Dette er så alvorlig for oss at vi innstiller på at løyvet blir inndratt, sier nestleder Ole Ingar Hereid i samferdselsavdelingen i Sogn og Fjordane fylkeskommune til NRK.

Begravelsesagent og drosjeeier Frank Ove Ytredal har en likbil av typen Mercedes-Benz R-klasse. Bilen har to seter. Ytredal ønsker å bygge den om til seksseters limousin. Han vil frakte utenlandske turister i bilen som de siste årene har vært benyttet som bårebil i begravelser.

– Det er udramatisk å gjøre om bårebilen til limousin, og jeg har gitt fylkeskommunen beskjed om at jeg vil sette inn seter, sier Ytredal. Han ønsker ikke å kommentere saken utover dette.

Mener det er flere regelbrudd

Ytredal driver ikke bare med frakt av døde og levende mennesker. Han har også blomsterforretning og hotell, og driver med utleie av hus, bil og buss.

I 2009 fikk Ytredals selskap Ytredal AS løyve til å frakte turister og andre personer med limousin. Ytredal forpliktet seg til å bruke en Mercedes-Benz R-klasse med seks seter. Men samferdselsavdelingen visste ikke at han planla å bruke likbil. Hereid mener at det er flere regelbrudd.

– Bilen er ikke utrustet slik den skal, og bilen er registrert i et helt annet firma enn i Ytredal AS, sier Hereid. (©NTB)