Mario Cipollini og Mark Cavendish. (Foto: Scanpix/)
Mario Cipollini og Mark Cavendish. (Foto: Scanpix/)

«Løvenes konge» kaller superspurter Cavendish feit

Mario Cipollini er ikke imponert over årets utgave av Mark Cavendish.

HTC-Highroads Mark Cavendish har i flere år vært sykkesportens ubestridte spurtkonge og han går sjelden av veien for å gjøre seg selv kontroversiell.

Så langt i sesongen har han tatt tre seiere. I Giro d'Italia vant han tirsdagens etappe, men har ellers ikke virket helt seg selv. Etter etappen opp vulkanen Etna ble han beskyldt for å henge på biler for å komme seg opp før tidsgrensen - noe han slo tilbake mot i seiersintervjuet tirsdag.

Nå har den 25-åringen fått ekstra motivasjon før torsdagens spurtetappe og noe å ta opp i et eventuelt seiersintervju.

Spurtlegenden Mario Cipollini (44), ofte kalt «Løvenes konge», har i sin spalte i sportavisen Gazzetta dello Sport gått ut mot Cavendish. Først kritiserer han HTC-laget for å la Cavendish bli isolert i spurtene og så setter han spørsmålstegn ved britens forpliktelse til sporten.

- Mark blir ikke veiledet godt nok. Jeg tror ikke han er ett hundre prosent til dedikert til yrket sitt, han er faktisk feit. Hvordan kan en rytter så talentfull som ham bare å ha vunnet tre ritt denne sesongen, kommer det fra Cipollini, som har 42 etappeseiere i Giro d'Italia.

Det er ikke kommet noen reaksjon fra Cavendish foreløpig. Historien har vist at han aldri er så farlig som når han har slitt og får kritikk. Sannsynligheten for at han er ekstra motivert for å ta seieren i Ravenna på torsdagens etappe, som er hans siste i Giroen før han gir seg for å fokusere mot Tour de France, kan man trygt anta er ganske stor.

Vinn premier: Spill Giromanager her

Knut Knudsens Giro-historier, reportasjer, nyheter, videoklipp og etappeanalyser finner du i TV 2 Plays Giro d'Italia-seksjon.

Giro d'Italia på tv2sporten.no: Nyheter | Etapper | Ryttere | Lag | Historikk | Sendeskjema |