VIL VITNE: Stuepiken som anklager  Strauss Kahn for overfall og seksuelle overgrep, vil vitne mot ham.  (Foto: Olivier Douliery/Pa Photos)
VIL VITNE: Stuepiken som anklager Strauss Kahn for overfall og seksuelle overgrep, vil vitne mot ham. (Foto: Olivier Douliery/Pa Photos)

Stuepike vil vitne mot Strauss-Kahn

Stuepiken som sier hun ble overfalt og utsatt for seksuelle overgrep av IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn, vil vitne mot ham. Det opplyser kvinnens advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen nekter for at hun frivillig skal ha hatt sex med den franske politikeren.

– Ingenting av det som foregikk på det hotellrommet var frivillig, sier advokat Jeff Shapiro, som er bistandsadvokat for den 32 år gamle kvinnen.

LES OGSÅ: IMF-kilde: – Ideelt hvis Strauss-Kahn går av

– Når juryen får høre hennes vitneforklaring og får sett henne i egen person, når hun endelig kan gå offentlig ut med sin versjon av det som skjedde, tror jeg at juryen vil forstå at påstanden om at hun skal ha samtykket til sex, er falsk, sa han til TV-stasjonen NBC onsdag.

LES OGSÅ: Strauss-Kahns kone støtter sin mann

Ifølge Shapiro har hans klient gjennomgått en svært traumatisk situasjon. Kvinnen har i politiavhør forklart at Strauss-Kahn befølte og slo henne da hun kom inn for å rengjøre hotellsuiten hans. Ifølge kvinnen forsøkte han også å tvinge henne til seksuelle handlinger.

LES OGSÅ: Strauss-Kahns advokat avviser voldtektsforsøk

Strauss-Kahn, som fram til søndag var en av verdens mektigste menn, nekter for anklagene om overfall, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse. Han sitter nå fengslet i New Yorks beryktede Rikers Island-fengsel etter at en dommer ikke ville løslate ham mot kausjon. (©NTB)