Chris Horner jubler etter etappeseier i Tour of California. (Foto: TV 2)
Chris Horner jubler etter etappeseier i Tour of California. (Foto: TV 2)
Thor Hushovd. (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
Thor Hushovd. (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
Chris Horner og Levi Leipheimer på Radioshack. (Foto: MAX WHITTAKER/Reuters)
Chris Horner og Levi Leipheimer på Radioshack. (Foto: MAX WHITTAKER/Reuters)

Superveteranen Horner vant første fjellduell i California

Den 39 år gamle amerikaneren viste seg frem på hjemmebane i Tour of California.

Se Tour of California på TV 2 Zebra hver kveld

Regjerende verdensmester Thor Hushovd var overraskende nok en av rundt ti ryttere som gikk i brudd på dagens fjelletappe og hadde rundt ett minutt på resten av feltet. Men med 45 km igjen på veien opp Mount Hamilton var det slutt for Hushovd. Hovedfeltet var da 30 sekunder bak restene av bruddet.

Radioshack styrte feltet opp Hamilton. På den lange utforkjøringen angrep Tyler Hesjedal og fikk med seg Paul Martens. Med sju kilometer igjen og i starten på den siste bakken til Sierra Grade ledet de to med 45 sekunder. Stigningen har opptil ti prosent stigning i snitt.

Med fem km igjen gikk Hesjedal, som har norske aner, til og parkerte Paul Martens. Bak slet Radioshack med å ta innpå, men med 3,7 km igjen ble han tatt igjen av Radioshack-gutta Chris Horner og Levi Leipheimer. 39 år gamle Horner gikk umiddelbart i angrep og la de to andre bak seg.

Se hvordan Horner sikret seieren øverst i artikkelen

Horner holdt unna og fikk en paradetur opp til mål og vant med hele ett minutt og 15 sekunder på Andy Schleck og Rory Sutherland. Levi Leipheimer ble nummer fire.

- Jeg ba laget gi alt på alle stigninger. Jeg ville at de skulle sprenge hele feltet. Det klarte de fantastisk bra, sa Horner etterpå.

- Jobbet du for Leipheimer?

- Han er tre gange rmester her. Jeg jobbet for ham og jeg har hele tiden passet på å gi ham sjansen. Han er fremdeles vår beskyttede leder her. Vi skal ha en tempoetappe nå og han er en stor favoritt der, sa Horner, som er ny sammenlagtleder.

Kurt Asle Arvesen sykler også i rittet, men var anonym på dagens etappe.