Lars Petter Nordhaug. (Foto: TV 2)
Lars Petter Nordhaug. (Foto: TV 2)

Nordhaug fikk tips av Arvesen før brudd-forsøket

Det sterke bruddforsøket til Lars Petter Nordhaug i Giro d'Italia var godt planlagt på forhånd.

Castelfidardo (TV 2 Sporten): Sammen med blant andre Christophe Le Mevel, Daniel Moreno, Ignatas Konovalovas og Valerio Agnoli kom Lars Petter Nordhaug seg avgårde i et brudd på den 11. etappen av Giro d'Italia.

- Det var utrolig hardt de første fem milene før bruddet gikk. Jeg tror det er det hardeste jeg har vært med på. Jeg ventet helt til bruddet gikk og kjørte meg opp da, sier Nordhaug til TV 2 Sporten etter målgang.

Fikk veteranhjelp
Og forsøket var nøye planlagt på forhånd.

- Jeg skal innrømme at jeg ikke trodde på det etter hardkjøret de første milene. Det var skikkelig grisekjøring. Men jeg hadde peila meg inn denne etappen før jeg dro ned til Giroen og pratet litt med Kurt Asle (Arvesen) om etappen også, sier Nordhaug.

Dessverre for 27-åringen holdt det ikke helt inn til målgang i Castelfidardo.

Se Nordhaug gå i brudd i videoen øverst

- Jeg visste at det kom til å bli tøft den siste bakken, så jeg valgte å prøve meg 15-20 kilometer før mål og håpe på at de bak ville sitte og lure litt. Da jeg hadde gjort det var det slutt, sier Nordhaug.

- Det var ikke noe dårlige ryttere i bruddet, og jeg føler meg litt uheldig som satt med såpass bra ryttere i brudd. Det er ikke bittert. På dette nivået, med den løypa i dag og nivået på de som kom avgårde, så var det en prestasjon i seg selv å komme avgårde i dag.

Fornøyd likevel
Han tror hovedfeltet ville latt bruddet gå inn dersom ryttere som Le Mevel ikke hadde sittet med i bruddet. Franskmannen er litt for godt plassert i sammendraget til å ignoreres av den rosa trøyeholderen Alberto Contador og de andre sammenlagtfavorittene. Men Nordhaug er svært godt fornøyd med forsøket selv om det ikke holdt inn.

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte det jeg hadde bestemt meg for. Det er selvfølgelig det beste å vinne og få gode resultater, men det er også veldig godt å få til ting man har bestemt seg for på forhånd, sier Nordhaug.

- Hvor viktig var dette for selvtilliten før Alpene?

- Det var viktig det, men det var ikke noen god medisin for beina, sier Nordhaug.

Vinn premier: Spill Giromanager her

Knut Knudsens Giro-historier, reportasjer, nyheter, videoklipp og etappeanalyser finner du i TV 2 Plays Giro d'Italia-seksjon.

Giro d'Italia på tv2sporten.no: Nyheter | Etapper | Ryttere | Lag | Historikk | Sendeskjema |