Rade Prica (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Rade Prica (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

RBK-veteraner: – Ikke gode nok for gull

Bent Skammelsrud og Mini mener RBK er for ustabile, mens Erik Hoftun nekter å snakke om tabellsituasjonen.

Se Start-Rosenborg på TV 2 og tv2sumo.no kl. 20.00

Trondheim (TV 2 Sporten): Trønderne leverte sin svakeste kamp i RBK-manns minne mot Haugesund 16.mai, og på Lerkendal begynner gamle gullgrossister for alvor å tvile på mulighetene for å forsvare seriemesterskapet.

Foran kveldens runde ligger laget på 12. plass med syv poeng på like mange kamper.

– Jeg tror ikke de blir nummer 1, de er for ustabile. Tromsø er klart det mest stabile laget, og så vet du aldri om Strømsgodset klarer å sjarmere oss gjennom en hel sesong. Men at Rosenborg skal ta gull med måten de spiller på - og da tenker jeg ikke bare mot Haugesund - det tror jeg ikke, fordi de andre er hakket hvassere, sier TV 2 Sportens egen ekspert, Mini Jakobsen.

– Ser du bare på RBKs prestasjoner i det siste ville jeg vært negativ, men det er heller ingen andre lag som har vist at de er lysten på tittelen så det ligger åpent for alle, sier Bent Skammelsrud på spørsmål fra TV 2 Sporten om han tror gull er mulig.

Skammelsrud: – Mye å sette fingeren på
Den tidligere midtbaneeleganten fulgte onsdagens RBK-trening fra sidelinjen, og ser mange svakheter ved årets RBK-utgave.

– Det er endel å sette fingeren på. Litt konstellasjonen med like typer på midten som ikke finner ut av hvor de skal være i forhold til hverandre, litt mange som møter ball i stedet for å gå i bakrom å lage strekk for motstanderlaget. Første betingelse er innsatsen, de må være fandenivoldske, så kommer forhåpentligvis spillet etterhvert.

Om RBK likevel havner i gullkampen utover sesongen, er det ifølge Skammelsrud fordi de øvrige lagene i Tippeligaen er for ustabile.

– Selv om de (RBK) har gjort en dårlig innledning, ligger man bare seks poeng bak. Kommer man i en god stim er det mulig å ta igjen, sier Skammelsrud.

Se intervju med Skammelsrud, Mini og Hoftun i videovinduet øverst

Hoftun: – Vi ser ikke på tabellen
Rosenborg møter Start borte i kveld, og Sogndal hjemme på Lerkendal søndag. Med full klaff kan RBK teoretisk sett tette luken på seks poeng til ledende Tromsø i løpet av uka. Sportslig leder hos tittelforsvareren vil imidlertid ikke høre snakk om mulighetene for gull om dagen.

– Å tenke tabell og telle poeng gjør vi ikke i denne situasjonen, nå må vi slå Start. Det er viktig å se på oss selv ikke tabellen, sier Erik Hoftun til TV 2 Sporten.

Se intervju med Skammelsrud, Mini og Hoftun i videovinduet øverst

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk