Søk etter savnet norsk professor avsluttet

Leteaksjonen etter den norske professoren som er savnet etter en løpetur på Hawaii i helgen, er innstilt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 40 år gamle norske professoren, som er på Hawaii som gjesteforeleser ved et universitet på hovedøya Oahu, forsvant fra gruppen han trente med lørdag.

Mannskaper fra Honolulus brannvesen, politi og lokale miljømyndigheter har fått bistand fra flere frivillige i letearbeidet i området hvor nordmannen forsvant.

Innstilt

Den lokale TV-stasjonen Hawaii News Now meldte tirsdag at søket er innstilt. Ifølge VG Nett er det vanlig at resultatløse søk avsluttes etter tre dager.

40-åringen var ute på treningstur sammen med flere medlemmer av et lag med langdistanseløpere lørdag. De stoppet for å fylle vann fra et depot, og det var i forbindelse med denne pausen nordmannen kom bort fra resten av laget. En teori er at han løp i forveien etter drikkepausen.

Utenriksdepartementet bekrefter opplysningene amerikanske myndigheter har gitt til lokale medier.

– Vi har fått beskjed om at det offisielle søket er avsluttet etter en dags forlengelse, men at frivillige grupper vil fortsette å lete, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad til NTB.

Gir seg ikke

Selv om selve leteaksjonen er avsluttet, sier en representant for laget at de ikke vil gi seg.

– Vi kommer til å holde utkikk etter ham dag og natt. Vi vet at han er der ute og håper og venter at noen skal finne ham, sier Cheryl Loomis. (©NTB)