Dominique Strauss Kahn (Foto: ANDREW GOMBERT/Reuters)
Dominique Strauss Kahn (Foto: ANDREW GOMBERT/Reuters)

IMF-kilde: – Ideelt hvis Strauss-Kahn går av

Det vil være ideelt hvis Dominique Strauss-Kahn selv trekker seg som IMF-sjef, mener en kilde i pengefondets styre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styremedlemmet uttaler seg til nyhetsbyrået Reuters under løfte om anonymitet.

Ikke kontakt med Strauss-Kahn

Pengefondet kommer til å kontakte den fengslede toppsjefen for å høre om han ønsker å fortsette i stillingen, bekrefter flere styremedlemmer. En IMF-talsmann sier fondet så langt ikke har vært i kontakt med Strauss-Kahn etter at han ble pågrepet i helgen.

– Det vil naturligvis være viktig å ta kontakt med ham når tiden er moden, sier talsmann William Murray.

De til sammen 24 medlemmene av IMFs styre har ulike oppfatninger om hvorvidt Strauss-Kahn bør gå av nå, ifølge et av styremedlemmene som Reuters har snakket med.

LES OGSÅ: IMF-sjefen siktet for sexovergrep på stuepike

Se video øverst i artikkelen. (Reporter Mari Stephansen)

Flere krever raskt lederskifte

Presset på den overgrepssiktede IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn øker. Kravene om at han må trekke seg fra stillingen, vokser i styrke.

Fram til nå har regjeringen i USA vært forsiktig i sine uttalelser, men tirsdag ba finansminister Timothy Geithner om at Det internasjonale pengefondet (IMF) i det minste må utnevne en ny midlertidig leder.

– Jeg kan ikke kommentere saken, men Strauss-Kahn er åpenbart ikke i en posisjon hvor han kan lede IMF, påpekte Geithner.

LES OGSÅ: IMF-sjefen anklages for enda et overgrep

Sitter på fengselsøy

Etter at han ble siktet for voldtektsforsøk i helgen, sitter IMF-sjefen nå bak lås og slå på den beryktede fengselsøya Rikers Island i New York. Her blir han konstant overvåket av fengselsvokterne for å hindre at han tar sitt eget liv på cellen.

Han holdes isolert fra de andre fangene, og en talsmann for IMF hevder at fondet overhodet ikke har vært i kontakt med sin egen toppsjef etter at skandalen var et faktum.

– Det vil naturligvis være viktig å ta kontakt med ham når tiden er moden, framholder talsmann William Murray. (©NTB/TV 2)