ny1-lærere-mobber-F - Flere lærere mobber elever

Et ikke ubetydelig antall av mobbetilfellene i skolen dreier seg om lærere som mobber elever, ifølge interesseorganisasjonen for foreldrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) fikk i fjor inn 56 meldinger om mobbing. Organisasjonen har ikke skilt ut sakene som gjelder lærere, og har derfor ikke noe eksakt tall på hvor mange slike saker som ble meldt. Men FUGs leder, Loveleen Rihel Brenna, sier til Vårt Land at lærersakene utgjorde et betydelig antall.

– Disse sakene er ofte de tyngste og vanskeligste å komme til bunns i, sier hun. Brenna frykter det vil bli flere slike saker i år. Hun råder foreldre til å kontakte rektor eller fylkesmannen dersom deres barn blir mobbet av en lærer.

Hvert år gjennomføres en undersøkelse hvor elevene blant annet blir spurt om trivsel på skolen. I 2010 svarte nærmere 24 prosent at de hadde opplevd mobbing på skolen de siste månedene.

–25 prosent av disse hadde opplevd at det var en voksen på skolen som sto for mobbingen, sier Brenna.

Mandag tok hun opp mobbingen med utdanningsminister Kristin Halvorsen (SV).

– Vi opplever at vi blir hørt. Regjeringen ser denne saken i sammenheng med trivsel i skolen generelt, mobbing og psykisk helse, sier FUG-lederen. (©NTB)