Thor Hushovd ble nummer tre på etappen til Modesto, mens Greg Henderson vant. (Foto: tv 2/)
Thor Hushovd ble nummer tre på etappen til Modesto, mens Greg Henderson vant. (Foto: tv 2/)

Hushovd tok tredjeplassen i Modesto

Thor Hushovd kunne ikke hindre Team Sky i å ta sin andre etappeseier på rad i Tour of California. Se spurten her.

Se Tour of California på TV 2 Zebra hver kveld fra kl. 22.55.

Med rundt 22 km igjen ble det dramatisk på etappen til Modesto. Sterke sidevinder fikk hovedfeltet til å sprekke opp i flere grupper. Aller fremst kjørte Team Sky, mens Thor Hushovd måtte bruke dyrebare krefter på å komme seg opp til tetgruppen.

Inn mot mål lå alt til rette for en ny massespurt. Feltet kjørte to runder i sentrum av Modesto før det var målgang.

Sju km før mål gikk Leopard Treks Jens Voigt i bakken og tok med seg en annen rytter, fra United Healthcare, som deiset i bakken med hodet og ble reddet av sykkelhjelmen. Flere andre veltet også i avslutningen.

På sisterunden var det Sky som lå i tet, sammen med Saxo Bank. Sky leverte et godt opptrekk og til slutt var det Greg Henderson og Ben Swift, etappevinneren fra dagen før, som var igjen for britene. Henderson kom best ut av siste sving før mål og hadde flere meters forsprang på Hushovd, som lå i annenposisjon.

Se spurten i videovinduet øverst

Henderson vant klart og sikret Skys andre etappeseier på rad, mens Hushovd måtte se seg slått av Saxo Banks Juan José Haedo også.

Tredjeplassen er en klar forbedring for Hushovd fra sjuendeplassen på den forrige etappen, men verdensmesteren mangler fremdeles litt på spurttempoet.

- Jeg følte jeg hadde mer trøkk i beina i dag. Nå må jeg bare komme meg gjennom de harde dagene og prøve å vinne sisteetappen, sa Hushovd.

Greg Henderson tar over ledertrøyen i rittet.