LESER VEGGEN DIN: Facebook bekrefter ovenfor Datatilsynet at det brukeren skriver på veggen sin blir benyttet til å målrette reklame.
 (Foto: illustrasjonsfoto/ Colourbox)
LESER VEGGEN DIN: Facebook bekrefter ovenfor Datatilsynet at det brukeren skriver på veggen sin blir benyttet til å målrette reklame. (Foto: illustrasjonsfoto/ Colourbox)

Kalte opp babyen etter «like»-knappen på Facebook

Et israelsk par skal ha gitt datteren sin navnet Like, akkurat som på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foreldrene, Lior og Vardit Adler, skal ha ønsket seg et unikt navn til sin datter, skriver pcworld.com. Det må de vel kunne sies å ha funnet.

Paret skal ha lett etter et navn og skal også ha vurdert flere kinesiske navn. Til slutt falt valget på Like, som de likte lyden av. I tillegg skal de ha funnet navnet innovativt og moderne.

LES OGSÅ: Facebook sperret Mark Zuckerbergs konto

Ikke spesielt aktiv på Facebook

Selv hevder paret at det litt spesielle navnet ikke er en gimmick, og at de ikke har fått betalt av nettstedet for å kalle datteren sin opp etter denne populære knappen.

Faren til barnet er faktisk ikke engang spesielt aktiv på nettstedet, og har i underkant av 120 venner.

Pie og Vash

Det israelske paret har to barn fra før av, også de har noe sære navn, i alle fall i norske ører, nemlig Pie og Vash. Hvis du lurte så er også disse jentenavn. Vash skal visstnok bety penger på hebraisk.

Navnet Like er kanskje ikke så innovativt som foreldrene tror. For tidligere i år fikk nemlig en jente i Egypt det noe spesielle navnet Facebook. Lykke til med å få en e-post adresse med det navnet.

LES OGSÅ: Facebook-trend tok liv i Australia