MISTENKT: Dominique Strauss Kahns advokat avviser i dag voldtektsforsøket. (Foto: YURI GRIPAS/Reuters)
MISTENKT: Dominique Strauss Kahns advokat avviser i dag voldtektsforsøket. (Foto: YURI GRIPAS/Reuters)

Strauss-Kahns advokat avviser voldtektsforsøk

Advokaten til den fengslede IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn vil i retten trolig hevde at hans klient og stuepiken på hotellet i New York hadde frivillig sex.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er godt mulig at det var frivillig, sier kilder som står Strauss-Kahns advokater nær, ifølge avisa New York Post.

Andre kilder, slik som den franske radiokanalen RMC, har tidligere meldt at advokaten planla å argumentere med at Strauss-Kahn allerede hadde sjekket ut av hotellet før det angivelige overgrepet og spiste lunsj med sin datter.

LES OGSÅ: Strauss-Kahn i enecelle på fengselsøya Rikers Island

LES OGSÅ: Strauss-Kahn blir ikke løslatt mot kausjon

LES OGSÅ: – IMF-sjefen hevder han har alibi

Strauss-Kahn har tilbrakt sin tredje natt i fengsel siden han ble pågrepet lørdag for voldtektsforsøk på en stuepike på et luksushotell i New York.

Dommer Melissa Jackson nektet i rettsmøtet mandag å løslate ham mot kausjon fordi hun mente det var klar fare for at han kunne stikke av. Hun viste til at han ble pågrepet på et fly som sto klart til avgang.

Det internasjonale pengefondet IMF gjentok tirsdag at Strauss-Kahn ikke har diplomatisk immunitet og således ikke er beskyttet mot arrestasjon og tiltale.

Kvinnen som anmeldte IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn for voldtektsforsøk, er en stille og ydmyk innvandrer som i årevis har pendlet til sin jobb som stuepike på et luksushotell på Manhattan.

Broren forteller at hun lørdag gråtende ringte for å fortelle at hun var blitt overfalt og seksuelt mishandlet av en av verdens mektigste menn.

– Hun sluttet ikke å gråte, og jeg ba henne passe seg og ikke skade seg. Jeg har aldri hørt henne sånn før, hun var knust, sier broren som jobber på en kafé i Harlem. Han sier hun var sammen med en lege hos politiet da hun ringte.

Broren sier han har full tillit til det amerikanske rettssystemet, men at søsteren er livredd for situasjonen hun er havnet i.

Ifølge påtalemyndigheten og kvinnens forklaring låste Strauss-Kahn døra til rommet sitt da han traff på henne da han kom ut av badet, jaget henne inn i en seng, dro av henne noen av klærne og tvang henne til seksuelle handlinger. (©NTB)