HILSTE BARNA: Kronprinsparet og prinsebarna hilste barnetoget på Skaugum. (Foto: scanpix/)
HILSTE BARNA: Kronprinsparet og prinsebarna hilste barnetoget på Skaugum. (Foto: scanpix/)

Kronprinsparet hilste barnetog og blomsterbarn

Tradisjonen tro sto kronprinsparet og prinsebarna på trappen på Skaugum og hilste det lokale barnetog. Asker-tradisjonen med blomsterbarn ble også holdt i hevd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke hvem som helst som få bli blomsterbarn på Skaugum. Det er elever i andre klasse med bursdag på eller svært nær nasjonaldagen som får æren av å overrekke blomster til de kongelige. Ett av årets blomsterbarn, Sander, fyller åtte år på dagen, mens Emma feiret sin dag søndag.

Sverre Magnus 6 år (Foto: Scanpix/)
Sverre Magnus 6 år (Foto: Scanpix/)

Les også: 9000 tenåringer har sluttet i korps

Tradisjonen tro

På en dag preget av sterke tradisjoner er selvfølgelig ikke valget av klesdrakt tilfeldig, og kronprins Haakon stilte som vanlig i Asker-drakt. Kronprinsesse Mette-Marit har de siste årene alternert mellom Asker-drakt og noen av de andre bunadene hun har. I år falt valget på Rogaland, den samme bunaden kronprinsessen bar da hun første gang hilste toget fra trappen på Skaugum i 2002.

Sluttet seg til familien

Prinsebarna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus feiret begge nasjonaldagen i Vest-Agder-bunad. Prinsesse Ingerid Aleksandra går i første klasse på Jansløkka skole. Her går ikke første klasse i toget og dermed stod prinesssen med resten av familien og hilste toget velkommen. Mette-Marits sønn Marius sluttet seg til resten av familien etter å ha passert sammen med skolen sin.

518436

Les også: Advarer mot helsefarlig 17. mai-konfetti

(©NTB/ TV 2)