ny2-17mai-skaugum-F - Sjarmtroll på Skaugum-trappa

Det er vanskelig å si hvem som fikk mest oppmerksomhet, hunden Milly Kakao eller de yngste barna, da kronprinsfamilien tradisjonen tro tok imot det lokale barnetoget på Skaugum 17. mai om morgenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele familien stilte i bunader, mens familiehunden var pyntet med sløyfe i rødt, hvitt og blått.

På en dag preget av sterke tradisjoner er selvfølgelig ikke valget av klesdrakt tilfeldig, og kronprins Haakon stilte som vanlig i Asker-drakt. Kronprinsesse Mette-Marit har de siste årene alternert mellom Asker-drakt og noen av de andre bunadene hun har. I år falt valget på Rogaland, den samme bunaden hun brukte da hun første gang som vertinne på Skaugum hilste barnetoget i Asker i 2002.

Kronprinsbarna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus feiret begge nasjonaldagen i Vest-Agder-bunad.

Asker-tradisjonen med blomsterbarn ble også holdt i hevd. Det er ikke hvem som helst som få bli blomsterbarn på Skaugum. Det er elever i andre klasse med bursdag på eller svært nær nasjonaldagen som får æren av å overrekke blomster til de kongelige. Ett av årets blomsterbarn, Sander, fyller åtte år på dagen, mens Emma feiret sin dag søndag. Begge preget av stundens alvor, men kunne etter overrekkelsen smilende fortelle NTB at det hadde gått fint. (©NTB)