MISTET FAREN: Tre mennesker mistet livet da en vognstamme med 16 vogner på totalt 430 tonn trillet ukontrollert fra Alnabru og braste inn på Sjursøya. Nå skal Leif Erik Nordmo vitne i rettsaken etter Sjursøya ulykken.  (Foto: Montasje)
MISTET FAREN: Tre mennesker mistet livet da en vognstamme med 16 vogner på totalt 430 tonn trillet ukontrollert fra Alnabru og braste inn på Sjursøya. Nå skal Leif Erik Nordmo vitne i rettsaken etter Sjursøya ulykken. (Foto: Montasje)

Sjursøya-ulykken for retten: Pårørende krever at CargoNet betaler

Rettssaken starter onsdag. Leif Erik Nordmo mistet faren og håper CargoNet blir stilt til ansvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De løpske togvognene skar seg ned i asfalten da de kom dundrende i over 100 kilometer i timen.

Også hos Leif Erik Nordmo satte ulykken på Sjursøya dype og varige spor. Faren Leif Kåre var en av de tre som mistet livet.

Så gifteringen

– Han var offisielt savnet fram til klokken var nærmere 19 den kvelden. Da hadde de gjennomsøkt alle muligheter her, både i vannet og i huset. De fant ingen. Da ble det en ny runde med identifisering av de omkomne. Og det var slik vi til slutt fikk beskjeden. Han ble identifisert på klesdrakt og giftering, forteller han til TV 2 Nyhetene.

Daniel Nordmo, Sander Bjerknes og Leif Nordmo la ned en krans på vegne av de pårørende under markeringen av ettårsdagen for togulykken på Sjursøya som kostet tre mennesker livet. (Foto: Terje Bendiksby)
Daniel Nordmo, Sander Bjerknes og Leif Nordmo la ned en krans på vegne av de pårørende under markeringen av ettårsdagen for togulykken på Sjursøya som kostet tre mennesker livet. (Foto: Terje Bendiksby)

Sjursøya ble et helvete den 24. mars i fjor. Ingen fikk noe forvarsel om katastrofen som var på vei. En vognstamme med 16 vogner på totalt 430 tonn trillet ukontrollert fra Alnabru.

I dette kontorbygget var Leif Kåre Nordmo.

– Han skulle innom bare et par minutter. I løpet av de to minuttene traff toget, sier sønnen.

Krever rettferdighet

Jernbaneverket vedtok et forelegg på 15 millioner kroner etter ulykken. CargoNet fikk et forelegg på sju millioner, men har nektet å betale. Dermed ender saken i Oslo tingrett.

– Vi som enkeltpersoner blir straffet om vi setter noen i fare. Da bør vel det gjelde for firmaer også.

13 pårørende og skadde har krevd erstatning etter ulykken. Nå skal retten avgjøre om de har krav på det.

– Det blir tøft å vitne. Flere barnebarn har mistet bestefaren sin som de forgudet. Det er en katastrofe med store ringvirkninger. Det blir godt å få fram.

Se katastrofetogets dødsferd i videovinduet under.

457444