VINKET: Italias statsminister, Silvio Berlusconi vinket til journalistene da han forlot rettsmøtet mandag. (Foto: Luca Bruno/Ap)
VINKET: Italias statsminister, Silvio Berlusconi vinket til journalistene da han forlot rettsmøtet mandag. (Foto: Luca Bruno/Ap)

Berlusconi tilbake i retten

Mens italienere gikk til urnene i lokalvalg mandag, fortsatte korrupsjonssaken mot Silvio Berlusconi i Milano.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den italienske statsministeren møtte i retten, men forholdt seg taus i det to timer lange rettsmøtet om korrupsjonsanklagene.

– Skam deg, ropte demonstranter og krevde statsministerens avgang da 74 år gamle Berlusconi dro fra rettssalen.

LES OGSÅ: Berlusconis «elskerinne» snakker ut

Berlusconi er tiltalt for å ha betalt briten David Mills 600.000 dollar for å få ham til å vitne falskt i en rettssak tilbake i 1997. Mills skal angivelig ha blitt betalt for å tie om ulovligheter begått av Berlusconi-selskapet Mediaset i forbindelse med salg av TV-rettigheter.

LES OGSÅ: Berlusconi er mindre populær enn noensinne

Det ble søndag og mandag holdt lokalvalg i rundt 1.300 kommuner, inkludert Bologna, Napoli, Torino og Berlusconis fødeby Milano.

LES OGSÅ: – Jeg fikk 56.000 kroner første kvelden av Silvio

Berlusconi har drevet omfattende valgkamp for å få ordføreren i Milano gjenvalgt, og ifølge nyhetsbyrået AFP ser statsministeren lokalvalget som en pekepinn på egen popularitet. Andre runde i lokalvalget skal holdes fra 29. til 30. mai. (©NTB)