Lars Haugen (Foto: PETR JOSEK/Reuters)
Lars Haugen (Foto: PETR JOSEK/Reuters)

Norges keeperhelt ønsket i Hviterussland

Lars Haugens innsats i ishockey-VM har ført til stor interesse fra utlandet.

Målvakten har allerede fått et konkret tilbud fra KHL-klubben Dinamo Minsk, skriver NRK. Haugen ble vraket av Lørenskog før forrige sesong og lånt ut til Manglerud/Star. Men etter at burvokteren hjalp Norge til kvartfinale i VM, har interessen skutt i været.

- Han har gjort et bra inntrykk i VM. Mesterskapet har åpnet et stort vindu for ham. Jeg er helt overbevist om at en proffkontrakt er like om hjørnet, sier Haugens agent Erik Ryman til NRK.

Den hviterussiske KHL-klubben Dinamo Minsk har allerede kommet med et konkret tilbud til nordmannen. I tillegg er to svenske eliteserieklubber meget interesserte i Haugen, ifølge Ryman.

Agenten beskriver KHL-tilbudet som svært interessant. Han mener det er bra for Haugens utvikling å komme til en klubb på et høyere nivå.

- Jeg tror Lars ønsker å spille i en så bra liga og få trene på et slikt nivå hver dag. I tillegg er det interesse fra svenske eliteserieklubber som har en god keepertrening der man må være profesjonell sju dager i uken, sier Ryman. (©NTB)