Skoda Fabia Greenline[3]
Skoda Fabia Greenline[3]

Skoda Fabia 1,2 TDI: Kjørte over 200 mil på en tank diesel

Bilen er helt standard - men det er ikke sjåføren.

Det finnes mange slags verdensmestere. Østerriske Gerhard Plattner er en av dem. Han er verdensmester i økonomikjøring med bil.

Og det er han som står bak kjøreturen med det utrolig lave forbruket. Bilen han brukte er en helt standard Skoda Fabia Greenline som er vanlig handelsvare og kan kjøpes ”over disk” av både deg og meg.

GreenLine

Motoren i Fabiaen er en 3-sylindret 1,2 TDI - altså diesel - på 75 hk / 180 Nm. Girkassa er 5-trinns og hele herligheten koster ikke mer enn 183 000 blanke norske kroner om du velger å kjøpe deg en.

I Skoda-brosjyren står det at gjennomsnittlig drivstofforbruk ligger på 0,41 l/mil ved blandet kjøring, noe som ikke kan beskrives som annet en svært lavt. Men det blir liksom ingenting mot det den godeste Plattner oppnådde da han kjørte Tysklands lengste motorvei - A7 - fra Østerrikske Reutte til danske Bov tur / retur.

Les også: Dette bilmerket har de mest fornøyde eierne:


Gerhard Plattner fotografert i Danmark med  Fabia-en
Gerhard Plattner fotografert i Danmark med Fabia-en


0,22 l/mil

Strekningen som ble tilbakelagt er på 2006 km og på dette brukte han kun 45 liter diesel. Det tilsvarer et forbruk på 0,22 l/mil. Det er intet mindre enn imponerende! International Police Motor Corporation kontrollerte at det hele gikk riktig for seg under rekordforsøket.

- Skodas GreenLine modeller er et godt eksempel på de nye utslippsvennlige bilene som mange fabrikker nå etter hvert kommer med – som ikke bare sparer lommeboken men også miljøet sier Plattner i en pressemelding.

Øvelse og detaljer

Han sier videre at også vanlige førere kan komme under de forbrukstallene som fabrikken oppgir med litt øvelse. Hemmeligheten er å planlegge kjøringen og å se langt fram i følge Østerrikeren, som også oppfordrer alle til å sjekke luftrykket i dekkene. Litt for lavt luftrykk gir økt rullemotstand, som igjen øker forbruket.

Det er de små detaljene som gjør utslaget, fastslår han.

Del med Faccebook-vennene dine

Les også: Her endte det norske rekordforsøket:Skoda-Fabia-Greenline-2
Skoda-Fabia-Greenline-2