ny2-børs-mandag-F - Børsen avsluttet mandagen i pluss

Oslo Børs startet svakt, men hentet seg inn igjen første børsdag etter pågripelsen av IMF-sjefen. Hovedindeksen steg 0,4 prosent til 436,01 poeng mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er delte meninger om hvor mye pågripelsen av Dominique Strauss-Kahn i New York har å si for verdensøkonomien. Sjefen for Det internasjonale pengefondet var kjent for å få folk til å bli enige. Han blir også omtalt som en Hellas-venn, men det er likevel ikke sikkert at overgrepsanklagene og Strauss-Kahns fravær vil få stor betydning for det gjeldstyngede landet, skriver E24.

– Dette er ikke et dødelig slag for eHHelll

Hellas' situasjon. Disse samtalene er større enn én person, sier sjeføkonom James Nixon i Société Générale i London til Bloomberg.

Det var likevel en viss nervøsitet, og børsene både i Asia og Europa gikk ned etter nyhetene om arrestasjonen av Strauss-Kahn. Oljeprisen falt også, men likevel hentet Oslo Børs seg inn i løpet av mandagen.

Både Schibsted som var opp 1,92 prosent, Marine Harvest som steg 2,59 prosent, Yara som økte 2,89 prosent og PGS som la på seg hele 3,61 prosent, bidro til oppgangen på aksjemarkedet i Oslo. Statoil holdt seg på null, mens Rec falt 2,73 prosent.

Et fat nordsjøolje kostet i 18-tiden 112,36 dollar, 11 cent mindre enn ved stengetid fredag. Amerikansk lettolje ble omsatt for 99,17 dollar fatet. (©NTB)