Morten Olsen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Morten Olsen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Morten Olsen tror på Solbakken

Danmarks landslagssjef Morten Olsen tror Ståle Solbakken vil takle presset når han overtar som trener i Köln.

Forventningene er store til Solbakken, som blir ny trener for Köln fra 1. juli. Han skulle opprinnelig blitt norsk landslagssjef fra 2012, men Köln kjøpte ham fri fra kontrakten med Norges Fotballforbund.

Olsen mener Solbakken må regne med mye større press i Tyskland enn i FC København. Den danske treneren avsluttet sin aktive karriere som spiller i Köln. Det var der han også fikk sin første trenerjobb i utlandet. Han fikk sparken i 1995.

– Selv om FCK også er en stor klubb, kan man ikke sammenligne den med 1. FC Köln. Köln er en større klubb på mange områder. Det er stort press og svært hektisk. Enda mer enn i Danmark. Presset kan ikke sammenlignes, sier Morten Olsen til B.T.

Ståle Solbakken kalte selv trenerjobben i Köln for et risikoprosjekt da han møtte pressen på Gardermoen søndag. Klubben er ikke kjent for å være tålmodig med sine trenere hvis suksessen uteblir. Flere andre tyske klubber sparket også treneren sin denne sesongen på grunn av svake resultater.

– Det er ikke noe problem for Ståle. Han er klar for det presset. Hvis ikke, blir man ikke hentet til slike klubber, sier Olsen. (©NTB)