FØLGER MED: En israelsk soldat følger med på hva som skjer i Gaza by gjennom en kikkert. De israelske myndighetene stanset tidligere denne måneden overføringer til Den palestinske selvstyremyndigheten, men har nå besluttet å frigi pengene.  (Foto: AMIR COHEN/Reuters)
FØLGER MED: En israelsk soldat følger med på hva som skjer i Gaza by gjennom en kikkert. De israelske myndighetene stanset tidligere denne måneden overføringer til Den palestinske selvstyremyndigheten, men har nå besluttet å frigi pengene. (Foto: AMIR COHEN/Reuters)

Israel frigir palestinske avgifter

Regjeringen i Israel vil ikke lenger stanse overføringen av palestinske avgifter til Den palestinske selvstyremyndigheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Israel har gått med på å frigi midlene etter å ha blitt forsikret om at de ikke vil ende opp hos den fundamentalistiske Hamas-bevegelsen.

Tidligere denne måneden stanset israelske myndigheter den rutinemessige overføringen av inntekter fra toll og avgifter som de krever inn på vegne av Selvstyremyndigheten. Verdier tilsvarende over 480 millioner kroner ble frosset, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Frysingen av midlene var et utslag av israelsk misnøye med forsoningsavtalen mellom Hamas og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

Den israelske finansministeren Yuval Steinitz sier overføringene igjen vil bli stanset dersom Hamas blir med i en ny palestinsk samlingsregjering.

(©NTB)