Tour of California (Foto: Rich Pedroncelli/Ap)
Tour of California (Foto: Rich Pedroncelli/Ap)
Tour of California (Foto: JEFF GROSS/Afp)
Tour of California (Foto: JEFF GROSS/Afp)

Tour of California-etappen avlyses etter rytteropprør

Søndagens 1. etappe er avlyst etter at rytterne satte foten ned.

South Lake Tahoe (TV 2 Sporten): Den 1. etappen av årets Tour of California skulle opprinnelig startet søndag morgen (søndag kveld norsk tid). Men da rytterne våknet opp var det idylliske Lake Tahoe-området dekket av snø og bitende kulde.

Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France | Giro d'Italia

Rittarrangørene valgte å utsette starten, samt forkorte etappen. Etappestart ble satt til klokken 13.15 lokal tid (22.15 norsk tid), men like før start valgte rytterne å sette foten ned. Grunnen var at rytterne oppfattet sykkelforholdene som for farlige.

Thor Hushovd (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
Thor Hushovd (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)

Rabobanks Lars Boom mener det var det eneste riktige å gjøre, med tanke på det som skjedde i Giro d'Italia. Han snakket med cyclingnews like før start.

- Det var sol da vi stemplet inn, men nå er det overskyet og snø. Vi hadde alle svarte sørgebånd med tanke på det som skjedde i Giro d'Italia. Været er ok nå, men vi vet ikke hva som vil skje om ti minutter, sa Boom.

Levi Leipheimer måtte forklarte de fremmøtte tilskuerne hvorfor rytterne valgte å protestere. Dette er hva RadioShack-rytteren sa i målområdet:

«Vi diskuterte det innad i gruppen, og vi følte oss ikke komfortable med tanke på det som skjedde forrige mandag. Vi har fortsatt én ukes kjøring foran oss, og vi ønsker at alle skal ha helsen i behold. På vegne av alle rytterne beklager jeg, og vi takker for deres støtte og forståelse.»