Nordhaug
Nordhaug

Nordhaug fikk skryt av kapteinen

Thomas Lövkvist var storfornøyd med innsatsen til hjelperytteren på vei mot Etna.

Lars Petter Nordhaug var sliten, men ikke utslitt etter sin første virkelige fjelletappe i Giro d'Italia.

– Det var en tøff dag. Jeg måtte passe på utbrudd de første tre-fire milene nesten alene, så det var en ganske tung dag på jobben. Etter det var jeg ganske sliten, men etter det var jobben stort sett bare å passe på Thomas (Lövkvist) og skjerme vind for ham, sier Nordhaug til TV 2 Sporten.

Turte ikke gi alt
Han kom i mål snaut tolv minutter etter etappevinner Alberto Contador, og ni minutter etter lagkaptein Lövkvist.

– Det var en tung jobb å sitte og skjerme vind. Da vi kom inn i bakken her kjørte jeg litt, men jeg kjente at jeg klarte ikke å henge med helt til toppen i dag, og da er jeg redd for å gå for mye på maks for å ikke ødelegge hele Giroen. Jeg kjørte heller forholdsvis rolig opp de siste 12-13 kilometerne, sier Nordhaug.

Får skryt av "sjefen"

Det blåste godt opp mot Etna, spesielt da vegetasjonen etterhvert forsvant. Dermed ble jobben med å skjerme for Lövkvist ikke bare-bare. Svensken var likevel storfornøyd med jobben Nordhaug og de andre gjorde for ham.

– Laget kjørte veldig bra. Lars Petter var med og hjalp til. Han og Morris Possoni kjørte veldig bra. For min egen del var jeg med til det var seks kilometer igjen, men da var det slutt, sier Lövkvist til TV 2 Sporten.

– Det er hyggelig. Jeg synest det er kjempebra av Thomas også. Det er en utrolig hard Giro. Det ser kanskje lett ut på TV, men det er det ikke. Det går veldig fort, og selv jeg som kjørte forholdsvis rolig opp den siste bakken så er det mye krefter som går til allikevel, sier Nordhaug.

Trenger pause
Nå ser begge frem til hviledag mandag før de starter veien opp mot Alpene på tirsdag i Termoli.

– Jeg må finne nye krefter, for nå er jeg ganske trøtt. Det skal bli deilig, innrømmer Lövkvist.

– Det blir veldig godt. Det har vært en ganske stressende første del, så nå skal det bli godt å få slappet av litt, sier Nordhaug.