Vikingfans (Foto: Frode Olsen/)
Vikingfans (Foto: Frode Olsen/)

Hordene støttet Viking midt i kirketiden

Femti Viking-fans møtte på siste trening før 16. mai-kampen.

Stavanger (TV2 Sporten):

Viking-spillerne fikk seg litt av en overraskelse da de gjorde unna de siste forberedelsene til oppgjøret mot Odd Grenland. Midt i treningen spaserte et tog av Viking-fans inn på treningsfeltet. Initiativtaker Henning Aarekol planla stuntet allerede etter hjemmetapet mot Strømsgodset.

– Jeg leste så mange negative kommentarer at jeg bestemte meg for å bidra med positiv energi til spillerne. Fotball er mye psykologi, og alle har behov for støtte i motgang, sier Aarekol til TV2 Sporten.

Sang for full hals
Viking-hordene hadde med seg flagg, skjerf, trommer og andre effekter de normalt bruker for å skape liv på kampdager. I tillegg koplet gjengen opp et gedigent musikkanlegg. I over en time sang de kjente låter – samtidig som Hareide terpet dødballsituasjoner med et smil om munnen.

Håkong Skogseid og Åge Hareide (Foto: Frode Olsen/)
Håkong Skogseid og Åge Hareide (Foto: Frode Olsen/)

– Viking-hordene har alltid støttet oss. At de møter opp midt i kirketiden betyr mye for oss, sier Hareide.

Tre poeng mandag
Han får støtte av spillerne, som virket til å sette pris på overraskelsen. Midt under treningen løp de samlet bort til fansen, og klappet taktfast sammen med de fremmøtte.

– Dette var veldig kjekt. Jeg er overbevist om at vi snur den dårlige perioden med tre poeng mot Odd Grenland, sier Vidar Nisja.

Indridi Sigurdsson. (Foto: Frode Olsen/)
Indridi Sigurdsson. (Foto: Frode Olsen/)