ALT HÅP UTE: Mange mener Strauss Khans plan om å stille som presidentkandidat nå må legges på hylla. (Foto: Reuters/Scanpix)
ALT HÅP UTE: Mange mener Strauss Khans plan om å stille som presidentkandidat nå må legges på hylla. (Foto: Reuters/Scanpix)

Frankrike i sjokk etter sex-siktelsen av Strauss-Kahn

Den høyreradikale Marine Le Pen mener IMF-sjef Dominique Strauss-Kahns håp om å bli Frankrikes neste president er ute.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Saken og siktelsen markerer slutten på hans kampanje og førkampanje for presidentskapet og vil mest sannsynlig føre til at IMF ber han gå av, sier Le Pen til TV-kanalen i-Tele.

Siktet for voltektsforsøk på stuepike

Strauss-Kahn som ifølge meningsmålinger kunne bli president Nicolas Sakozys sterkeste motstander, ble søndag arrestert og siktet for seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse av en stuepike på et hotell i New York.

Her er Dominique Strauss-Khan sammen med sin kone Anne Sinclair i 2006. (Foto: Scanpix)
Her er Dominique Strauss-Khan sammen med sin kone Anne Sinclair i 2006. (Foto: Scanpix)

Les også: IMF-sjefen siktet for sexovergrep på stuepike

Le Pen som er partileder for Nasjonal Front, ligger ifølge meningsmålinger an til å få en oppslutning på 17 prosent i første runde i presidentvalget i 2012.

– Rystende

Den franske sosialisten Ségolène Royal sier søndag at pågripelsen av partikollegaen Dominique Strauss-Kahn er rystende, men understreker at han er uskyldig inntil det motsatte er bevist.

– Dette er rystende nyheter, men alt gjenstår å bli bekreftet, sier Royal til radiokanalen Europe 1.

Royal var presidentkandidat i 2007 og skal nok en gang delta i sosialistpartiets nominasjonsvalg for presidentvalget i 2012. Det var også forventet at Strauss-Kahn, generaldirektør i Det internasjonale pengefondet, skulle stille til nominasjonsvalget.

VIL VITNE: Stuepiken som anklager  Strauss-Kahn for overfall og seksuelle overgrep, vil vitne mot ham.  (Foto: Olivier Douliery/Pa Photos)
VIL VITNE: Stuepiken som anklager Strauss-Kahn for overfall og seksuelle overgrep, vil vitne mot ham. (Foto: Olivier Douliery/Pa Photos)

– La oss vente til rettferdigheten gjøre jobben sin og ikke gjøre dette til en politisk såpeopera, sier hun

Også Bernard Debré, parlamentariker for president Nicolas Sarkozys regjeringsparti, UMP, mener pågripelsen er uakseptabel.

– Dette er svært ydmykende for landet vårt, sier han, men understreker også at Strauss-Kahn inntil videre er uskyldig.

Vil erklære seg ikke skyldig

Strauss-Kahn hadde fortsatt ikke bekreftet at han ønsket å stille som presidentkandidat for det franske sosialistpartiet (PS).

Kjendisadvokaten Benjamin Brafman som forsvarer Strauss-Kahn i New York, sier at IMF-sjefen vil erklære seg ikke skyldig. (©NTB)

517808