Ståle Solbakken
Ståle Solbakken
Solbakken
Solbakken

Solbakken: – Ville angret resten av livet om jeg ikke sa ja til Köln

Ståle Solbakken forklarer hvorfor han vraket Norge til fordel for FC. Köln.

Ståle Solbakken stilte i dag opp på pressekonferanse for å svare på spørsmål etter at han vraket Norge til fordel for FC. Köln.

Solbakken sier at det var et vanskelig valg å gå bort fra avtalen med landslaget.

Se intervju med Solbakken i videovinduet øverst

– Jeg har forståelse for kritikken som har kommet, men følte at dette var det riktige valget for meg, og at det var en mulighet jeg bare måtte ta. Jeg har full forståelse for at mange mener det er et kontroversielt valg. Å trene Norge er et ærefullt oppdrag, kanskje det høyeste du kan få som trener i Norge, sa Solbakken.

– Likevel ville jeg ha angret resten av livet om jeg hadde takket nei til denne muligheten. Det er vanskelig å si nei når du får sjansen til å trene en klubb i en av de fire store ligaene.

Ryddig prosess
Solbakken mener selv at prosessen rundt trenerspørsmålet har vært ryddig.

– Mitt inntrykk er at alle partene er fornøyde nå når resultatet har blitt som det har blitt, sier FC København-treneren til TV 2 Sporten.

– Det har vært en del henvendelser etter at jeg sa ja til landslaget, og de gangene det har dukket opp noe interessant har jeg informert Nils Johan Semb.

– Köln var veldig intense
Solbakken forklarer at det var FC. Köln som viste størst interesse for ham av de klubbene som var interesserte.

– Köln var veldig intense og hadde pekt ut meg tidlig. Da de ba om et tidlig svar måtte jeg ta stilling til deres tilbud veldig raskt. Det er ikke ofte skandinaviske trenere får tilbud fra de store ligaene i Europa, så jeg følte jeg var nødt til å slå til.

Nordmannen er forberedt på at det kan bli en tøff trenerhverdag i Tyskland.

– Det er selvsagt en stor fallhøyde ved å ta denne jobben, særlig når du ser på Kölns forbruk av trenere de seneste sesongene. Sånn sett kan det gjerne karakteriseres som et risikoprosjekt, men jeg ser på det oppgaven som en stor utfordring, sier Solbakken til TV 2 Sporten.

Utelukker ikke fremtidig landslagsjobb
Den påtroppende FC. Köln-treneren utelukker ikke at han en gang i fremtiden igjen kan bli aktuell som landslagssjef.

– Det er det ikke jeg som avgjør, men jeg vil ikke si nei til det her og nå. Men akkurat nå er det nok ikke jeg som står først i køen der.