Thor Hushovd
Thor Hushovd
Thor Hushovd (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Thor Hushovd (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Hushovd reagerer på dopinglisten: – Den virker helt uvesentlig

Thor Hushovd synes UCIs dopingliste gir et helt feil inntrykk.

South Lake Tahoe (TV 2 Sporten): Torsdag publiserte den franske avisen L'Equipe en rapport om dopingmistanker mot rytterne i fjorårets Tour de France.

Rapporten rangerer deltakerne på en skala fra 0 til 10, hvor høyeste karakter indikerer sterk dopingmistanke.

Se Tour of California direkte på TV 2 Zebra søndag fra kl. 22.55

Hele 49 av de 198 rytterne ble tildelt karakteren 0, deriblant Edvald Boasson Hagen.

Thor Hushovd fikk på sin side karakteren 2, som må regnes innenfor trygg sone. Sørlendingen reagerer likevel sterkt på offentliggjøringen.

– Jeg synes det er forferdelig at noe sånt kommer ut. Hvis det er tilfelle at UCI og WADA har en slik liste, så må det holdes intern og bør ikke komme på avveie, sier han til TV 2 Sporten.

– Hadde jeg fått et høyere nummer enn det jeg fikk, så hadde det vært så skadelig. Det blir på en måte satt ut åpent at folk rundt deg har mistanke til deg, påpeker Hushovd.

Se Thor Hushovd snakke om dopinglisten i videovinduet øverst!

Verdensmesteren tror sin egen karakter først og fremst er resultatstyrt, og stusser samtidig over karaktergivingen generelt.

– Jeg ser enkelte ryttere som står høyt oppe på den lista, som ikke bør stå der. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor de har laget den listen i det hele tatt. For når jeg ser på den, så virker den helt uvesentlig, understreker Hushovd.