Jens Voigt (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
Jens Voigt (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Leopard-Trek-stjerne: – Vi skal vinne for Weylandt i California

– Det blir spesielt å kjøre ritt igjen, men vi ønsker å hedre vår lagkamerat, sier Jens Voigt til TV 2 Sporten.

South Lake Tahoe (TV 2 Sporten): Det kommende Tour of California blir det første rittet for Leopard-Trek etter det tragiske dødsfallet til Wouter Weylandt i Giro d'Italia tidligere i uken.

Se Tour of California direkte på TV 2 Zebra søndag fra kl. 22.55

– Går for sammendraget og etapper
Superveteran Jens Voigt innrømmer at rittet blir veldig spesielt for det nystartete laget, men at de ønsker å hedre sin lagkamerat med sportslig suksess.

– Vi skal vinne for Wouter. Vi skal vise alle at vi ikke lar oss knekke av det som har skjedd, men i stedet hedre han med både etappeseirer og sammenlagtseier, sier Voigt til TV 2 Sporten.

Men tyskeren legger likevel til:

– Jeg har tenkt flere ganger om det er riktig av oss å kjøre igjen. Skal vi virkelig sette oss på sykkelen og konkurrere under en uke etter at vår lagkamerat mistet livet? Men slik som jeg kjente Wouter, så tror jeg han ville at vi skulle gjøre det, sier Voigt.

– Jeg vet i hvert fall at hvis det var jeg som hadde mistet livet, så ville jeg sett på lagkameratene mine fra himmelen og sagt: Kjør på, gutter!

Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France | Giro d'Italia

Ble minnet på sin egen skrekkvelt
Voigts tenkte scenario var faktisk nær i bli en realitet under den 16. etappen av Tour de France i 2009.

Tyskeren veltet stygt i en nedoverkjøring, gikk rett på ansiktet i asfalten og ble slått bevisstløs. Men heldigvis slapp Voigt fra det hele med livet i behold, og "bare" et brudd i kinnbeinet og kroppen full av skrubbsår.

39-åringen uttalte i etterkant at han hadde vært svært heldig.

Den følelsen ble ytterligere forsterket etter Weylandts dødsulykke.

– Det gikk et ekstra støkk i meg da jeg hørte om det. Faren min ringte meg etterpå og sa: Du var virkelig heldig i 2009, sønn. Og han har selvsagt helt rett.

– Jeg så heldigvis ikke velten til Wouter, men jeg har blitt fortalt at den var ganske lik mitt uhell. Forskjellen var nok at jeg skled mer og pådro meg skrubbsår, mens han fikk dessverre et hardt støt, sier Voigt.

Leopard-Treks hovedmann i sammendraget blir Linus Gerdemann, med Andy Schleck som superhjelperytter og joker på enkeltetapper.