Köln jublet for seier og Solbakken

Köln hadde all grunn til å feire lørdag. Samme dag som Ståle Solbakken ble klar som ny trener i klubben, ble det seier i siste serierunde.

Milivoje Novakovic (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Köln vant 2-1 hjemme mot Schalke og endte dermed på 10.-plass i den tyske Bundesligaen.

Milivoje Novakovic gjorde 1-0 for vertene etter 25 minutter, mens Mato Jajalo doblet ledelsen kvarteret ut i annen omgang. Tre minutter før full tid reduserte Raùl for Schalke, men nærmere kom ikke gjestene.

Mens kampen pågikk, ble det klart at Ståle Solbakken blir ny trener i Köln fra neste sesong. Han skulle opprinnelig blitt norsk landslagssjef fra 1. januar neste år, men valgte å takke ja til tilbudet fra tyskerne. Kontrakten hans med FCK går ut etter denne sesongen.

Eintracht Frankfurt rykket ned fra den tyske toppdivisjonen etter 1-3-tap mot seriemester Borussia Dortmund. Sebastian Rode ga Frankfurt ledelsen rett etter hvilen, men hjemmelaget snudde kampen etter to scoringer av Lucas Barrios og et selvmål av Marco Russ.

Håvard Nordtveit og hans Borussia Mönchengladbach sikret kvalifiseringsplassen (tredje sist) med 1-1 borte mot Hamburg. Nordtveit spilte hele kampen. Tabelljumbo St. Pauli var klar for nedrykk før siste serierunde. (©NTB)