uni (Foto: Martin Rickett)
uni (Foto: Martin Rickett)

Alsaker om United-gullet: – Se på dem nå, Barcelona skal få kjørt seg!

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker hyller Manchester United, som lørdag sikret seg et historisk 19. seriegull.

– Jeg hører med til de som synes årets Manchester United utgave har levert i klasse med det beste jeg har sett av dem, så jeg skiller meg litt fra de fleste som mener det er en grå utgave, sier Alsaker.

Les også: Rooney sendte gullet til Manchester
Les også: Se TV 2 Sportens hyllest av Manchester United

Fantastiske på Old Trafford
Han trekker frem en rekke elementer som han mener har bidratt til at Sir Alex Ferguson og hans spillerne nå har hentet hjem nok et ligagull.

– Hjemme har de vært helt fantastiske. De har ikke ett baklengsmål i første omgang, og har spilt angrepsfotball av ypperste merke. Vi så det mot Chelsea og i andre store kamper, i kamp etter kamp. Og de har en hjemmestatistikk som kommer til å tangere Chelsea sin fra fem år tilbake, med bare én uavgjort mot West Brom. Og den hadde de vunnet om de hadde vært våkne, de ledet 2-0 til pause. Hjemmekampene har vært nøkkelen, og så har de vært litt mer ustabile borte, sier Alsaker.

– Vidic har vært helt lysende
Han drar frem en rekke spillere som har vært viktig for United i suksessesongen.

– Det har vært fantastisk keeperspill, og Vidic har vært helt lysende. Han er sesongens beste stopper. Fremover var det Berbatov som ledet an i høst og Rooney i vår, Hernández har slått til, og på kanten tok Nani byrden i høst og Valencia i vår. Ferguson har alltid godt balanserte lag, og det har han også i år. Og Rooney har faktisk scoret eller assistert mål like ofte som i fjor. Selv om han har scoret langt færre mål, så hadde han neste ikke målgivende forrige sesong, påpeker Alsaker.

– Barcelona skal få kjørt seg
Og så er det manageren da. Sir Alex Ferguson. Måten han disponerer troppen på er ifølge Alsaker helt enestående.

– Den viktigste grunnen er at det har vært en sesong der alle har svingt, så alle har hatt nedturer i løpet av sesongen. Men Ferguson har en evne til å se hele sesongen under ett, til å bruke rett spillere til rett tid og til å la dem spille seg i form. Måten han sjonglerer troppen på er enestående, ja, helt i særklasse. Da Rooney slet i høst ble han sendt til USA for en uke med trening, og det veldig sjelden at du ser managere holde på sånn. Ferguson har den evnen, og det gjør at de tar poeng også når de sliter. Han prikker toppformen. Bare se på dem nå, Barcelona skal få kjørt seg!