ny1-syre-rettssak-F - Aktor krever sju års fengsel for syrekasting

Påtalemyndigheten legger ned påstand om sju års fengsel for mannen som er tiltalt for å ha vansiret sin 35-årige kone med svovelsyre i Oslo i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen er 35 prosent invalid etter å ha blitt dynket med svovelsyre over store deler av kroppen 20. februar i fjor. Mannen er nå tiltalt i Oslo tingrett for dette og en rekke andre voldsepisoder mot kone og barn gjennom flere år.

Statsadvokat Inga Bejer Engh la i sin prosedyre fredag ned påstand om sju års fengsel for grov legemsbeskadigelse med påføring av «betydelig skade», melder TV 2.

– Han har hatt et sterkt ønske om å skade henne. Han har kommet inn på soverommet og har da hatt med seg denne flasken. Syren må på et eller annet tidspunkt ha blitt helt fra denne store beholderen og over på denne mindre flasken. Det er ingen impuls, sa hun i retten.

Hendelsen skjedde natt til lørdag 20. februar i fjor. I retten er det også avspilt dommeravhør hvor parets barn har forklart seg om lugging, slag, spark og skalling. Mannens forsvarer, Randulf Riderbo, mener de er foretatt så sent at de ikke kan tillegges vekt. Han betegner politiets etterforskning som mangelfull og påpeker at kona først anmeldte sin mann etter tre måneder.

– Det finnes verken motiv eller bevis. Det som plager min klient nå er hvordan flasken med svovelsyre kunne komme inn i huset. Det var aldri meningen å skade noen, sa Riderbo. (©NTB)