AVSPERRET: Inngangen til Helse  og omsorgsdepartementet i Oslo ble sperret fredag ettermiddag etter at fire ansatte hadde vært i kontakt med et hvitt, uidentifisert pulver som var kommet i et brev. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
AVSPERRET: Inngangen til Helse og omsorgsdepartementet i Oslo ble sperret fredag ettermiddag etter at fire ansatte hadde vært i kontakt med et hvitt, uidentifisert pulver som var kommet i et brev. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Hvitt pulver funnet i brev til regjeringen

Fire personer sjekkes av helsepersonell etter å ha vært i kontakt med et brev med pulver hos Helse- og omsorgsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brevet ankom departementets lokaler fredag morgen, men det er ikke kjent hvem det var adressert til.

– Da brevet ble åpnet viste det seg å inneholde et hvitt pulver. Brevet ble lukket igjen og vi kontaktet politiet, forteller pressevakt i helse- og omsorgsdepartementet, Finn Oluf Nyquist, til tv2nyhetene.no.

– Kan ha vært mel

Fredag kveld har brevet blitt undersøkt av politiets bombegruppe, som sier pulveret trolig var ufarlig.

– Pulverbrevet er nå sendt til Folkehelseinstituttet for analyse. Undersøkelser på stedet viser at det sannsynligvis var helt ufarlig. Det kan ha vært mel, forteller operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

Bombegruppen på plass

Han sier at de ikke kjenner til om det befant seg noe annet enn det hvite pulveret i brevet.

Fredag ettermiddag var mannskaper fra politiets bombegruppe i ferd med å undersøke brevet inne i departementsbygget.

– Selv om pulveret skulle vise seg å være ufarlig, vil funnet bli sendt til Folkehelseinstituttet for analyser, opplyser politiets innsatsleder, Kjell Jan Kverme, til NTB.

Undersøkes i lokalene

Ingen av de fire personene som har vært i kontakt med brevet har vist tegn til ubehav, men undersøkes likevel av helsepersonell for å være på den sikre siden. De er nå samlet i regjeringsbygget.

– Vi setter i verk de tiltakene som er nødvendige. De fire personene undersøkes av helsepersonell, og vi vil undersøke brevet med det utstyret vi har tilgjengelig, opplyser operasjonsleder André Kråkenes ved Oslo politidistrikt til VG Nett.