Pedersen/Lazaarre (Foto: Frode Olsen)
Pedersen/Lazaarre (Foto: Frode Olsen)

Mener Cecilie Pedersen ikke styrer egen karriere

Avaldsnes-treneren mener at Pedersens personlige trener har for stor innflytelse.

Denne uken ble Cecilie Pedersen kastet rett ut av spillergruppen til Avaldsnes på grunn av holdningsproblemer.

Lagets trener Jan Tore Jåstad hevder langt på vei at Pedersens samarbeid med sin personlige trener ikke er til hennes eget beste.

Lotfi Lazarre har i en årrekke fungerte som personlig trener for Cecilie Pedersen. For å redde karrieren mener Jan Tore Jåstad at tiden er inne for å stå for egne valg. TV 2 kjenner til flere i Haugesund deler akkurat det synet.

- Nå er det på tide at hun tar skjeen i en annen hånd. Hun må ta grep om sin egen karriere, sier Jan Tore Jåstad til TV2 Sporten.

Lotfi Lazarre mener på sin side at han ikke har noen innflytelse på Cecilie Pedersens karrierevalg. Treneren ønsker ikke å stille til intervju, men skriver følgende i en e-post til TV2 Sporten.

- Jeg trener med Cecilie hver dag, men jeg er ikke hennes rådgiver. Alle treningene er klarert med landslagsledelsen, sier han.

Mange års samarbeid
Lotfi Lazarre var trener for SK Haugars damelag i 1. divisjon. På laget hadde han stortalentet Cecilie Pedersen. Før 2009-sesongen ble Lazarre ansatt som spillerutvikler i Avaldsnes. Da valgte også Cecilie Pedersen å gjøre overgang, selv om Avaldsnes den gang kun spilte i 2. divisjon. Lazarre mener det var Pedersens eget valg.

- Cecilie ville utvikle seg videre og gikk til Avaldsnes fordi klubben satset hardt på damefotball, sier Lazarre om den overgangen.

Som i Haugar fungerte Lotfi Lazarre også som Cecilie Pedersens personlige trener utenom fellesøktene. De fortsatte med daglig terping, og Pedersen utviklet seg til å bli landslagsspiller i klubben som få hadde hørt om. Landslagsspilleren fikk drøssevis av tilbud fra Toppserien, men valgte å bli videre i Avaldsnes for å samarbeide med Lazarre.

Mye problemer
De største problemene oppsto da Lotfi Lazarre plutselig forlot Avaldsnes. Etter forrige sesong ga Pedersen beskjed om at hun ønsket å spille for toppserieklubben Arna-Bjørnar.

Karmøy-klubben hadde strukket seg langt den gang de skrev kontrakt med sin juvel, og ønsket en kompensasjon for at overgangen skulle gå i orden.

Det likte landslagsspilleren så dårlig at hun sluttet å møte til trening i en lang periode. Selv om Lotfi Lazarre sier han ikke er Cecilie Pedersens rådgiver, medgir han at han var med i dialogen rundt overgangen Arna Bjørnar.

- At hun ønsket å gå til Arna Bjørnar etter forrige sesong bunner ikke ut i at jeg forsvant fra Avaldsnes. Målet har hele tiden vært at hun skulle gå til Arna Bjørnar. Jeg hadde en god dialog med klubben da jeg fremdeles var i Avaldsnes, og hun trente med Arna-Bjørnar flere ganger i den perioden, sier Lazarre.

Overgangen strandet
Like før overgangsvinduet stengte i mars, ble Avaldsnes og Arna-Bjørnar enige om en overgang for Cecilie Pedersen. Det skulle likevel vise seg å bli problematisk å gjennomføre for angrepsspilleren. Selv ønsker hun ikke å kommentere saken, men Lazarre synes det er leit at den løsningen ikke fungerte.

- Grunnen er pendlingen frem og tilbake. Hun ble sliten, sier Lazarre.

Eneste alternativ
Dermed sto Cecilie Pedersen på bar bakke i forhold til kamptrening. Eneste løsning var å spille for Avaldsnes. En klubb hun få måneder i forveien hadde boikottet ved å ikke møte til trening. Selv om forholdet var iskaldt satte Pedersen seg ned med klubbledelsen og kom til enighet om en helt spesiell ordning.

- Vi la alt til rette for Cecilie. Hun skulle få fortsette treningene med Lotfi Lazarre. Det samme gjelder eget ønske om å gjennomføre fellesøktene med herrelaget. Det eneste kravet vi satt var at hun skulle trene med oss en gang til uken for å hilse på de andre jentene. Dette har vi også fortalt til landslagsledelsen, sier Jan Tore Jåstad.

Selv om Lotfi Lazarre hevder han ikke er Pedersens rådgiver, innrømmer han at han også hadde en finger med i den forsoningen.

- Jeg ba personlig Cecilie om å sette seg ned med Avaldsnes for å finne en måte som gjorde det mulig å fullføre kontrakten, sier Lazzare.

Kastet ut
I første seriekamp mot Fløya var ikke Cecilie Pedersen på banen. Ingene av partene er lystne på å fortelle årsaken til at hun uteble. Landslagsspilleren var ikke skadet, og TV 2 kjenner til at det pågikk en god del møtevirksomhet i etterkant av den kampen.

I de påfølgende ukene har Pedersen møtt opp på noen få treninger med damelaget. Der imponerte hun ikke lagets trener Jåstad.

- Hun dasset rundt helt umotivert. Oppførselen var kritikkverdig, sier Jåstad.

Det var likevel kommentarene til Cecilie Pedersen etter seriekampen mot Fortuna Ålesund som fikk begeret til å renne over.

- Jeg ga 50 prosent, og var ikke motivert, sa Pedersen den gang.

Uønsket
Jåstad sparket dermed Cecilie Pedersen ut av damelaget, og stiller seg kritisk til om Pedersen bør spille for Norge i VM.

- Når du på et A-landslag sitter med en spiller som ikke har spilt mer enn én kamp, uten å levere noe nevneverdig der – og i tillegg viser hun ikke dedikasjon for sin klubbhverdag, da synes jeg ikke at den spilleren skal være på et A-landslag, sier Jåstad til TV 2 Sporten.

Den uttalelsen synes Lotfi Lazarre er direkte tåpelig.

- At en trener sier slike ting om egne spillere trenger ingen kommentar, sier Lazarre.