Gutt (10) ville treffe mamma – reiste 100 mil feil vei

Boliviansk blindpassasjer gjemte seg under lastebil i to døgn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ti år gammel gutt fra den bolivianske byen Oruro rømte nylig fra sin far og sine fire søsken og hoppet inn i et hulrom under en lastebil.

Gutten trodde lastebilen skulle til byen Cochabamba, der hans mor nettopp var ferdig med å sone en fengselsstraff på 3,5 år for narkotikaforbrytelser.

100 mil

Men lastebilen skulle i motsatt retning.

Etter to døgn, hele tiden mens lastebilsjåføren var uvitende om den unge blindpassasjeren, ankom de byen Iquique nord i Chile – 100 mil unna hjemmet til tiåringen.

– Jeg ville bare se mamma, sa gutten til en statilg chilensk tv-kanal, ifølge nyhetsbyrået AP.

Les også: Skulle til Gibraltar, endte i England

Vandret gatelangs

Det var en kvinne som la merke til at tiåringen vandret gatelangs uten mål og mening og tok ham med seg hjem før hun kontaktet politiet.

Myndighetene sier at den tynnkledte gutten var heldig som overlevde den lange reisen uten verken mat eller drikke. Over fjellene på grensen mellom de to landene er temperaturene kalde.

Guttens mor slapp ut fra fengsel for en måned siden og jobbet nå på landsbygden utenfor Cochabamba.

– Ble plaget av storebroren

På grunn av dommen fikk hun ikke lov til å reise ut av landet slik at hun fikk hentet sønnen sin hjem. En representant for de bolivianske myndighetene skulel sent onsdag fly til Chile for å hente gutten.

Tiåringen skal ha forklart til politiet at han ville reise til moren sin fordi han ble plaget av sin 14 år gamle storebror hjemme.