blålys_politi_utrykning (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
blålys_politi_utrykning (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Politi kjørte med blålys i utdrikningslag

Politibetjenter i Trondheim iscenesatte en utrykning for å lokke en gifteklar kollega til utdrikningslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er adressa.no som skriver om hendelsen som fant sted i Trondheim fredag forrige uke.

Ledet utrykningen

Politimannen som skal gifte seg fikk beskjed på sambandet om at hans private bil var blitt stjålet. For å stoppe tyvene fikk han sin makker som satt bak rattet til å ta opp jakten. Selv satt brudgommen i passasjersetet og leder «utrykningen», mens den sivile politibilen kjørte av gårde med fulle blålys.

Alle i bilen visste om at det hele var en spøk, bortsett fra brudgommen selv, skriver adressa.no.

I Granåsen ble bilen funnet i en grøft. Da brudgommen åpnet døren til en låve, hvor han trodde tyvene hadde gjemt seg, ble han møtt av jublende kolleger og venner som skulle delta i utdrikningslaget.

Politimannen som arrangerte utdrikningslaget sier til Adresseavisen han trodde brudgommen skulle gjennomskue spøken tidligere.

– Men det gjorde han ikke. Derfor ble det kanskje kjørt litt raskere enn hva vi hadde sett for oss på forhånd, sier mannen til Adresseavisen.

Politimesteren skeptisk

Politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag politidistrikt kjente ikke til planen som ble lagt for å lokke brudgommen ut på galeien.

– Jeg har fått forklart at opplegget var laget på en måte som skulle sørge for at utrykning ikke ville bli aktuelt. Men det skjedde, og det burde de ansvarlige ha forutsett, sier Moe til Adresseavisen.

Høy fart og blålys

En journalist fra avisen var med politigjengen på jobb for å skrive reportasje om utdrikningslaget. I stedet ble det en helt annen dekning av episoden.

– Det som skulle være en spøk, utviklet seg til en utrykningssituasjon med høy fart og blålys. Vi oppfattet situasjonen som spesiell, og ønsket å sjekke den videre med politimesteren i Sør-Trøndelag, sier nyhetsredaktør Kirsti Husby til sin egen avis.