kate_mccann (Foto: CHRIS HELGREN/Reuters)
kate_mccann (Foto: CHRIS HELGREN/Reuters)

Statsministeren beordret etterforskning av Madeleine-saken

Statsminister David Cameron ber britisk politi undersøke bevisene fra etterforskning av Madeleine McCann-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David Cameron fikk et åpent brev fra Kate og Gerry McCann som ble publisert i den britiske tabloidavisen The Sun torsdag.

I brevet tryglet foreldrene til jenta som forsvant under en ferietur til Portugal i 2007 statsministeren om å få saken etterforsket av britisk politi.

Svarte på åpent brev

De appellerte til Cameron som far, og sa at portugisisk politi hadde hull i etterforskningen.

Fredag svarte Cameron på tiltale. I et brev til McCann-paret lover han å sende saken til innenriksdepartementet, som igjen skal undersøke hvordan britiske myndigheter kan bidra til å få forsvinningsgåten.

– Deres prøvelser er alle foreldres verste mareritt, og mine tanker er med dere, skriver Cameron i brevet, som også er publisert i The Sun.

– Jeg har bedt innenriksminister Theresa May sjekke hva regjeringen kan gjøre for å hjelpe å finne Madeleine. Hun vil skrive til dere og gjøre rede for tiltakene, som involverer politiet og som vi håper skal sette fart i arbeidet med å finne Madeleine, skriver Cameron.

Les også: Wikileaks: Britisk politi etterforsket Maddies foreldre

Fulgt saken tett

Statsministeren legger ikke skjul på at han var svært rørt over McCann-parets bønn om hjelp. Han møtte paret for halvannet år siden da han var leder for opposisjonen i landet. Trebarnsfaren skal ha fulgt McCann-dramaet med stor interesse.

Torsdag kveld ble det klart at politiet i Storbritannia skal gå gjennom alt bevismaterialet fra etterforskningen av Madeleines forsvinning.

– Vi bekrefter at Metropolitian Police er enig med innenriksdepartementet om å bidra med ekspertise i etterforskningen av madeleine McCann-saken. Portugisiske myndigheter beholder ledelsen i etterforskningen, sier en talsperson for politiet til The Sun.

Kate McCann lanserer i disse dager en bok om marerittet som startet i mai 2007.

Mens familien var på ferie i Portugal forsvant datteren Madeleine sporløst fra soverommet i leiligheten de leide.

Les også: McCann tror Maddie kan ha advart mot inntrenger