Sharks klar for semifinale

Etter tre strake tap som serverte Detroit Red Wings tilbake på rett kjøl, slo San Jose Sharks tilbake og spilte seg til semifinale i Stanley Cup fredag.

sharks (Foto: CHAD ZIEMENDORF/Reuters)

«Haiene» ledet annen runde i NHL-sluttspillet med 3-0, men skapte ufrivillig ny spenning da Detroit vant tre kamper på rad og utlignet. Med kniven på strupen for begge lag var det Sharks som trakk det lengste strået i den avgjørende kampen, som de vant 3-2.

De fleste odds var imot Red Wings, som ville blitt det fjerde laget gjennom tidene med sammenlagtseier etter å ha ligget under med 0-3. Hjemmelaget ledet 2-0 etter første periode og slapp aldri motstanderne riktig inn i kampen.

Svenske Henrik Zetterberg reduserte til 1-2 i annen periode, men Patrick Marleau sikret San Jose-seier med sin første sluttspillscoring da snaut åtte minutter gjensto av kampen.

Ny spenning ble det da Pavel Datsyuk reduserte for gjestene nok en gang, men Sharks holdt unna til seier de siste seks minuttene.

I semifinalen venter Vancouver Canucks over maksimalt sju kamper. Søndag spilles den første kampen. I den andre semifinalen møtes Tampa Bay Lightning og Boston Bruins. (©NTB)