FRYKTAR TERROR: Fleire tilsette i Politiken har den siste tida sagt opp i frykt for terror.  (Foto: SCANPIX DENMARK/Reuters)
FRYKTAR TERROR: Fleire tilsette i Politiken har den siste tida sagt opp i frykt for terror. (Foto: SCANPIX DENMARK/Reuters)

Pakistansk etterretning mistenkt i dansk terrorsak

En major i den pakistanske etterretningstjenesten ISI er mistenkt for å ha vært involvert i planleggingen av et omfattende terrorangrep mot Jyllands-Posten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver avisa Politiken.

Påstandene om at den pakistanske majoren var involvert, stammer fra David Headley, som sitter fengslet i USA, og som har tilstått at han deltok i planleggingen av et angrep mot Jyllands-Posten.

Headley har dessuten tilstått at han deltok i planleggingen av terrorangrepet mot den indiske storbyen Mumbai i november 2008.

Opplysningene om ISIs rolle kommer fram i en mer enn 100 sider lang rapport fra avhør som indiske etterretningsfolk gjorde med Headley i fjor.

– Betalte reiser

I avhørene forteller han i detalj om møter med ISI, skriver Politiken, som er kommet i besittelse av den fortrolige avhørsrapporten.

Headley skal ha sagt at han høsten 2008 drøftet planen om å angripe Jyllands-Posten med en offiser i ISI kalt major Iqbal. Denne personen skal også ha betalt for flere av Headleys reiser.

Iqbal skal også ha gitt Headley en mobiltelefon som han senere tok bilder med under et besøk i Danmark. (©NTB)