hjelmeset
hjelmeset

Hjelmeset tror Nystad var langt nede på listen

TV 2s langrennsekspert mener søkerlisten landslagsledelsen mottok da jobben som herretrener ble ledig var for svak. Derfor falt valget på Trond Nystad.

Odd-Bjørn Hjelmeset lar seg ikke imponere over ansettelsen av Trond Nystad som landslagssjef for herrelangrenn.

– Jeg tror landslagsledelsen kunne ønsket seg en litt større gruppe å velge i. Den søkergruppa var veldig tynn, er dommen fra TV 2s langrennsekspert.

TV 2 er kjent med at Fredrik Aukland og Arild Monsen var ønsket, men at begge trakk seg fra søkerlisten.

– Jeg tror nok ikke Nystad var førstevalget. Det var nok et par før han i køen, men som ikke tok jobben, sier Hjelmeset til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Northug: – Jeg er fornøyd med valget av Nystad

Ingen god CV
Nystad har tidligere trent USA i perioden 2002-2006. 40-åringen var også trener for det sveitsiske sprintlandslaget mellom 2007 og 2010, men har få resultater å vise til. Hjelmeset er ikke imponert over Nystads CV.

- Han har jo ikke tilført veldig mye til de andre landene har har vært i. Spesielt i Sveits var det for dårlig, sier TV 2s langrennsekspert.

Tror på god mottakelse
Hjelmeset har vært i dialog med Petter Northug Jr. Norges langrenssess er positiv til Nysatd, og Hjelmeset mener alle bør gi Nystad en sjanse.

Jeg håper han kommer inn med en ny kultur som er bra, som gutta på laget blir glade for. Jeg tror nok at alle gutta på laget er veldig åpne for Trond Nystad.