stavangerbaat (Foto: Haavard Hana)
stavangerbaat (Foto: Haavard Hana)

Veteranbåt ute av kontroll i Vågen i Stavanger

Slet fortøyning og dyttet ferge. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En idyllisk ettermiddag i vårsolen i Vågen i Stavanger ble brått avbrutt da et nesten 70 meter langt skip slet seg fra fortøyningen ved kaia.

Plutselig begynte veteranbåten MS «Sandnes» å kjøre mot flere andre båter som lå til kai ved siden av.

– Voldsomt smell

– Plutselig hørte vi et voldsomt smell og snudde oss rundt. Da så vi at båten var helt ute av kontroll, forteller Haavard Hana, som var én av mange som ble vitne til dramaet.

Skipet var fortøyd både foran og bak, men de solide tauene røyk etter hvert. Deretter røyk landgangen med et voldsomt smell.

Se videoen øverst i artikkelen. Foto: Haavard Hana.

Veteranbåten fortsatte da mot hurtigbåten MS «Rygerfjord» som ble presset utover i havna.

– Det satt minst 50 mennesker bak på skipet mens det kjørte. Det så ut som om det skulle fortsette videre innover Vågen der det lå masse båter, sier Haana.

Fikk kontroll

Etter hvert fikk mannskapet kontroll på «Sandnes», og «Rygerfjord» kjørte bort fra skipet. Politiet rykket raskt ut sammen med ambulanser og brannvesenet da meldingen om det løpske skipet kom, men de kunne raskt konstatere at det hele hadde endt godt.

– Ingen personer kom til skade i hendelsen, forteller operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Geir Gjesdal, til tv2nyhetene.no.

Bulker i skroget

Fergen som ble truffet skal ha fått flere bulker i skroget, men var kjørbar etterpå. Også «Sandnes» fikk tydelige merker i stålskroget av sammenstøtet.

Politiet vil avhøre mannskapet på veteranbåten for å finne ut hva som var årsak til hendelsen.

MS «Sandnes» eies av Ryfylke Dampskibsselskab og er erklært verneverdig av Riksantikvaren. Skipet brukes til charterturer og har 82 lugarer, ifølge nettsiden deres.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.45 torsdag kveld.