Her blir Frp leder Siv Jensen mottatt av partikollega og ordfører Gunnar Bakke til partiets klimakonferanse i Bergen  i 2008. (Foto: Marit Hommedal)
Her blir Frp leder Siv Jensen mottatt av partikollega og ordfører Gunnar Bakke til partiets klimakonferanse i Bergen i 2008. (Foto: Marit Hommedal)

Bergen-ordførerens nevø slutter som rådgiver

Ordfører Gunnar Bakke (Frp) i Bergen avslutter arbeidsforholdet med nevøen som ble ansatt som rådgiver etter at saken har skapt sterke reaksjoner fra de andre partiene i bystyret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Undertegnede ser i ettertid at saken kunne vært håndtert annerledes, og beklager at forretningsutvalget ikke var konsultert om tilsetning i forkant», skriver ordføreren i et notat til forretningsutvalget og gruppelederne i bystyret, ifølge Bergens Tidende.

Nevøen Ernst Olsen (40) er utdannet statsviter og var uten jobb da han ble hyret av ordfører Bakke som personlig rådgiver og taleskriver.

I notatet skriver ordføreren også at det skal ansettes en ny rådgiver for de siste fem månedene fram til kommunevalget.

Ifølge regelverket er det ordføreren selv som skal utpeke sin egen rådgiver. Det skjer også uten en vanlig utlysning fordi rådgiverjobben er direkte knyttet opp til ordførerens rolle.

Både opposisjonen og Frps samarbeidspartner Høyre kritiserte ansettelsen, men jussprofessor Jan Fridthjof Bernt ved Universitetet i Bergen sa at det ikke umiddelbart er noe juridisk galt i å ansette sin egen nevø til en slik stilling. (©NTB)