Kenny Dalglish (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)
Kenny Dalglish (Foto: NIGEL RODDIS/Reuters)

«Jesus gjorde vann til vin – Dalglish gjør pils til champagne»

Øyvind Alsaker mener gullet kan havne på Anfield i løpet av Kenny Dalglish' treårsperiode.

Endelig kom beskjeden fansen har lengtet etter – beskjeden som måtte komme.

Kenny Dalglish, den største Liverpool-spilleren gjennom tidene og den siste til å lede Liverpool til ligagull, har skrevet under en treårskontrakt.

Se intervju med Dalgliish i videovinduet over!

TV 2 Sportens Øyvind Alsaker visste at den kom.

– Et helt opplagt valg, og slett ingen overraskelse, sier Øyvind Alsaker.

Jesus og kongen
Da Kenny Dalglish tok over for Roy Hodgson var Liverpool preget av kaos, økonomisk trøbbel, horrible resultater og en spanjol som «sviktet» da klubben lå nede.

I mai har en ny vår kommet til Liverpool. Sola har tittet frem. Kongen er tilbake – og han holder fortet. Dét trenger Liverpool, og det trenger de røde supporterne.

– Liverpool-supporterne sier nå «Jesus gjorde vann til vin. Dalglish gjør pils til champagne», forteller Alsaker til TV 2 Sporten.

Stolthet
– Resultatene han har levert er fantastiske. Men enda bedre er det han har gjort med klubben. Dalglish har gitt unge, nye og lokale talenter sjansen. Han har installert en stolthet i klubben, og har sørget for at alle nå drar i samme retning.

– Du uttalte da Dalglish tok over for Hodgson at han ikke kunne trylle. Hva mener du om Kenny-magien nå?

– Han kan jo nesten trylle ... eller, nei. Det blir feil. Han har tatt lovende steg, og bevist at han fortsatt er en fantastisk manager. Jeg vil ikke si at Liverpool kan ta gullet allerede neste år, sier Alsaker.

– Men kan de ta det i løpet av treårsperioden?

– Ja, det kan de. Helt klart, sier Alsaker, før han vurderer de største konkurrentene.

Må styrke midtforsvaret
– United er det laget som har imponert meg mest i år. Likevel har også de variert veldig i prestasjonene, så på den måten kan man jo si at tronen er ledig, og at Liverpool kan være en utfordrer til tittelen allerede neste år, sier Alsaker.

Men om Liverpool-suksessen skal nå nye høyder allerede i 2011/-12-sesongen, er Alsaker klar på at det er én ting som må være på plass i løpet av sommeren.

– Liverpool må bruke alle pengene på en verdensklassestopper. Ser man på lag som United som nå er i finalen i Mesterligaen og vinner Premier League, så er det mye takket være Vidic i midtforsvaret. Det samme ser vi i City som klarte å kvalifisere seg for Mesterligaen, der er det Kompany som er avgjørende, sier Alsaker.

– Kongen er tilbake!
Kenny Dalglish er ikke bare høyt respektert i klubben og blant supporterne. Han har også en høy stjerne blant sine managerkolleger. Da Harry Redknapp ble intervjuet i forkant av Tottenhams møte med Liverpool trakk han spesielt frem Dalglish.

– Kongen er tilbake! Da blir det ekstra vanskelig å møte Liverpool på Anfield, som alltid er en vanskelig arena – med fantastiske supportere og en utrolig atmosfære, sier Redknapp til Sky Sports.