etna
etna

Se vulkanutbruddet som kan stoppe Giro-etappe

Arrangøren kan bli tvunget til å gjøre endringer av den niende etappen.

Det virker ikke som at dramatikken i Giro d'Italia går mot slutten med det aller første. Nå har naturkreftene virkelig slått seg løs, og dermed står den niende etappen i fare.

Vulkanen Etna har nemlig våknet til liv. Utbruddene skal ha økt i styrke natt til torsdag, og flyplassen i Catania har nå blitt stengt, melder AGI.

Utbruddet kom mellom kl. 02.00 og 06.00. Etna skal nå ha slått seg til ro igjen, men det ligger vulkanaske på bakken i området rundt fjellet.

En representant for arrangøren skal være på vei til området for å gjøre en vurdering av situasjonen. Hvis det blir flere utbrudd kan løypen på søndagens etappe bli lagt om. Rytterne skal egentlig ha målgang på 1900 meters høyde, på vei opp Etna.

Inntil videre er rittdirektør Angelo Zomegnan sikker på at etappen vil gjennomføres som planlagt.

– Søndagens etappe er ikke i fare. Det er bare en liten del av veien som har blitt berørt, og lokale lag skal hjelpe med ryddearbeidet. Vi tar det helt med ro, forteller Zomegnan.

Ifølge Gazzetta dello Sport skal eksperter fra Statens institutt for geofysikk og vulkanologi i Catania besøke stedet for å foreta en inspeksjon.

Etna er verdens mest aktive vulkan, og er bare fem måneder siden forrige gang den hadde utbrudd. Også den gang måtte flyplassen i Catania stenges, men ingen ble skadet.

Se bilder fra utbruddet i videovinduet øverst

09_PROFIL
09_PROFIL